HOME | projecten | _INFRA | Renovatie toegangsbruggen en kademuur Allemanskerk
PDF

Renovatie toegangsbruggen en kademuur Allemanskerk

Oudkarspel

Via de houten kipbrug en de draaibrug steken bezoekers van de Allemanskerk in Oudkarspel een smalle vaart over. Deze twee bruggen én de kade verkeerden in slechte staat. K_Dekker heeft de kademuur volledig opnieuw gemetseld en de oude draaibrug en de houten kipbrug verwijderd en vervangen. Restauratie met hoofdletter R dus.


Oudkarspel 21 november 2016 0 - 500.000 Gemeente Langedijk

Renovatie toegangsbruggen en kademuur Allemanskerk

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Langedijk
Architect Sophia Engineering
Opleverdatum 21 november 2016
Gerealiseerd
Locatie Oudkarspel

De ingenieurs van Sophia Engineering hebben precies de afmetingen van de nieuwe bruggen berekend en uitgetekend. Vervolgens heeft K_Dekker de nieuwe kipbrug van staal en hout in de eigen staal- en timmerfabriek geproduceerd en ter plekke gemonteerd en verder afgebouwd.

Om de Allemanskerk tijdens het werk toegankelijk te houden, heeft K_Dekker een hulpbrug geplaatst. De draaibrug, inclusief onderstel en dek- en leuningwerk, is compleet vervangen. De nieuwe brug is in zijn geheel vanuit de werkplaats in Warmenhuizen naar Oudkarspel vervoerd en daar op zijn plaats gehesen. Ter plekke was het alleen nog een kwestie van uitbalanceren en afmonteren om de brug weer te laten draaien voor passerende boten.

Alleen het metselwerk van de 35 meter lange kade, het opmetselen van de sluiskolk, het plaatsen van nieuwe natuurstenen hoekblokken en naamplaatjes, herstel van de klinkerbestrating en de montage van twee (door K_Dekker gesponsorde) zitbankjes zijn in zijn geheel bij de kerk gedaan.

_Nieuws over dit project

Nieuwe brug naar de Allemanskerk Oudkarspel

K_Dekker bouw & infra renoveert in opdracht van gemeente Langedijk twee bruggen en de kademuur van de Allemanskerk in Oudkarspel. Er wordt rekening gehouden met de (kerkelijke) omgeving. De werkza...
Lees verder

Bruggen Allemanskerk in gebruik genomen

Afgelopen maanden heeft K_Dekker bouw & infra b.v. renovatiewerkzaamheden uitgevoerd aan de kademuur, draaibrug en de hoge brug voor de Allemanskerk te Oudkarspel. Op vrijdag 2 december zijn de br...
Lees verder