HOME | projecten | _INFRA | Geluidwerende voorziening langs Nollenweg
PDF

Geluidwerende voorziening langs Nollenweg

Alkmaar

Design en engineering van een geluidsscherm langs de ringweg Alkmaar plus de realisatie ervan in drie weekenden. Bovendien focuste K_Dekker met dit scherm niet alleen op minimalisatie van hinder. Ook werd er met drie andere partijen constructief samengewerkt. Het resultaat: een robuuste en tegelijkertijd sierlijke geluidwerende wand.


Alkmaar 01 augustus 2016 500.000 - 1.500.000 Gemeente Alkmaar

Geluidwerende voorziening langs Nollenweg

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Alkmaar
Architect Gemeente Alkmaar
Opleverdatum 01 augustus 2016
Gerealiseerd
Locatie Alkmaar

Langs de Nollenweg (N508, ring Alkmaar Noord) moest een geluidsscherm komen voor de nieuwe Alkmaarse woonwijk Vaart. K_Dekker was bij dit project verantwoordelijk van begin tot eind: van ontwerp tot en met realisatie. De uitvoering ging in recordtempo: in drie weekends stond het complete scherm er, afgewerkt en wel. In alle opzichten een geslaagd project waarover ook de buurtbewoners tevreden waren.

Samenwerking

K_Dekker bouw en infra heeft het ontwerp samen met WTOP Infra gemaakt zodat de geluidswerende voorziening in slechts drie weekenden gerealiseerd kon worden. Voor de start van het project zijn de buurtbewoners geïnformeerd via een folder en een informatieavond.

In het eerste weekend is de fundatie van het geluidsscherm aangebracht – stalen buispalen met daartussen een stalen damwand – samen met Sterk Heiwerken. Na een geslaagd weekend (acht uur eerder klaar dan gepland) zijn doordeweeks de wapening en de ankers gesteld. Hierdoor kon er aan het einde van de week beton gestort worden in de buispalen voor de ankers en stond alles compleet klaar voor de stalen kolommen.

In het tweede weekend zijn de cortenstalen kolommen en cortenstalen panelen aangebracht. Hier werkte K_Dekker samen met Staalbouw Weelde International. De kolommen en panelen zijn in hun fabriek voorgemonteerd – dat scheelde weer extra werk op locatie.

Het laatste weekend draaide om de afronding: plaatsing van de glaspanelen, de resterende cortenstalen panelen en de beplanting. Voor dat laatste is samengewerkt met Bruin Groenvoorzieningen.

_Nieuws over dit project

Geluidswerende voorziening langs de Nollenweg

Eind juni heeft K_Dekker bouw & Infra in slechts 3 weekenden het geluidsscherm aan de Nollenweg (N508) in Alkmaar gerealiseerd. K_Dekker was verantwoordelijk van begin tot eind; het ontwerp, de en...
Lees verder