HOME | projecten | _INFRA | Dijktrap strandopgang
PDF

Dijktrap strandopgang

Callantsoog

Een strandopgang die tegen een stootje kan, opvalt maar wel naadloos past bij het dorp. Zo valt de nieuwe trap van het Dorpsplein naar het strand van Callantsoog goed te typeren. Mooi resultaat en prachtig vakmanschap van de timmermannen van K_Dekker.


Callantsoog 18 december 2015 0 - 500.000 Gemeente Schagen

Dijktrap strandopgang

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Schagen
Architect Grontmij Nederland BV
Opleverdatum 18 december 2015
Gerealiseerd
Locatie Callantsoog

In het centrum van Callantsoog heeft K_Dekker de oude strandopgang compleet vervangen. Het resultaat is een forse en brede strandopgang met een natuurlijke uitstraling die het Dorpsplein van Callantsoog naadloos verbindt met het strand.

De trap bestaat uit 40 m3 azobéhout met FSC-keurmerk – een harde eis omdat de trap midden in het Natura 2000-gebied Duinen van Den Helder-Callantsoog ligt. Nergens is deze strandopgang standaard. De trap waaiert mooi uit over het duin en heeft bovenaan een aantal geïntegreerde zitplekken vanwaar je mooi uitkijkt over het dorpsplein.

Alle houten trapdelen zijn op maat gezaagd in de timmerwerkplaats van K_Dekker in Krabbendam en vervolgens in delen getransporteerd naar Callantsoog. De zware kespen en trapbomen zijn met de rupskraan op hun plek gehesen waarna de treden en het leuningwerk konden worden gemonteerd.

_Nieuws over dit project

Trapopgang Callantsoog

In opdracht van de Gemeente Schagen vervangt K_Dekker bouw & infra b.v. de trapopgang naar het strand aan het Dorpsplein in Callantsoog. Begin november is de oude trapopgang gesloopt en zijn er in...
Lees verder