HOME | nieuws | _INFRA | Trapopgang Callantsoog

Trapopgang Callantsoog

Dijktrap strandopgang

Gepubliceerd op

In opdracht van de Gemeente Schagen vervangt K_Dekker bouw & infra b.v. de trapopgang naar het strand aan het Dorpsplein in Callantsoog.

Begin november is de oude trapopgang gesloopt en zijn er in het duin 48 stuks vierkante palen van azobé aangebracht. Vervolgens kon worden begonnen met de bouw van de trap.

Het op maat zagen van de houten trapconstructie is in de eigen timmerwerkplaats te Krabbendam gedaan, waarna de onderdelen op transport naar Callantsoog konden. De zware kespen en trapbomen worden met behulp van de rupskraan op hun plek gehesen waarna de treden en het leuningwerk kunnen worden gemonteerd.

Boven aan de trapopgang wordt tevens zitruimte gecreëerd waarop men over het Dorpsplein uit kan kijken. De trap wordt voor de kerstvakantie opgeleverd en zal aansluitend in gebruik worden genomen.

PROJECTINFORMATIE

Dijktrap strandopgang

Callantsoog

Een strandopgang die tegen een stootje kan, opvalt maar wel naadloos past bij het dorp. Zo valt de nieuwe trap van het Dorpsplein naar het strand van Callantsoog goed te typeren. Mooi resultaat en prachtig vakmanschap van de timmermannen van K_Dekker.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.