HOME | projecten | _INFRA | Realisatie uitkijkpunt Kiefteglop
PDF

Realisatie uitkijkpunt Kiefteglop

Callantsoog

Op de top van de duinen bij Callantsoog heeft K_Dekker een uitkijkpunt gerealiseerd in opdracht van de gemeente Schagen. Met een cortenstalen buitenring en een hardhouten vlonder aan de binnenkant heeft dit uitkijkpunt een mooie natuurlijke uitstraling. Helmgras planten – da’s weer eens wat anders!


Callantsoog 30 april 2017 0 - 500.000 Gemeente Schagen

Realisatie uitkijkpunt Kiefteglop

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever Gemeente Schagen
Architect Grontmij Nederland BV
Opleverdatum 30 april 2017
Gerealiseerd
Locatie Callantsoog

Op de uitkijkplek – geen slechte projectlocatie! – heeft K_Dekker eerst de ring van cortenstaal geplaatst en gevuld met beton. Daarop is de houten vlonder geplaatst. Deze vlonder is in de eigen werkplaats van K_Dekker gerealiseerd en in twee delen op de fundering geplaatst.

In de rand van het uitkijkpunt is vervolgens een informatiepaneel verwerkt waarop allerlei wetenswaardigheden over de omgeving staan, onder meer over de flora en fauna. Het uitkijkpunt combineert zo recreatie met educatie.

Ook heeft K_Dekker het toegangspad en het leuningwerk naar het uitkijkpunt toe gerealiseerd en, last but not least, het helmgras geplant.

_Nieuws over dit project

Uitkijkpunt Kiefteglop krijgt vorm

Nog een paar kleine afwerkingen en het uitkijkpunt Kiefteglop te Callantsoog is gereed. De informatiepanelen zijn geplaatst en de toegangswegen zijn aangelegd. Op zaterdag 8 april wordt het uitkijkpun...
Lees verder