HOME | projecten | _INFRA | Twee fietsbruggen Molenwetering Zuidoost (Bijlmer Beauty’s)
PDF

Twee fietsbruggen Molenwetering Zuidoost (Bijlmer Beauty’s)

Amsterdam

Twee fietsbruggen in Spoorpark Molenwetering in Amsterdam Zuidoost heten met recht de Bijlmer Beauty’s. De nieuwe composietbruggen in Spoorpark Molenwetering in Amsterdam Zuidoost hebben de bestaande houten bruggen over een verbrede watergang vervangen. K_Dekker tekende voor ontwerp en realisatie.


Amsterdam 22 februari 2017 500.000 - 1.500.000 Gemeente Amsterdam

Twee fietsbruggen Molenwetering Zuidoost (Bijlmer Beauty’s)

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Amsterdam
Architect Royal Haskoning DHV / Korth Thielens
Opleverdatum 22 februari 2017
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

Twee bruggen vervangen door mooiere en meer duurzame exemplaren en daarmee direct een heel stuk van het park verfraaien: dat was het project in een notendop. Het ontwerp van de twee composiet fietsbruggen past niet alleen naadloos in de natuurlijke omgeving van het Spoorpark Molenwetering, ook is in de leuningen de geschiedenis van de Bijlmer verwerkt. In alle opzichten: Bijlmer Beauty’s.

De twee brede fiets- en voetgangersbruggen hebben een overeenkomstige uitstraling, maar zijn beide anders van vorm. Ook zijn in de leuningen verschillende verwijzingen verwerkt naar de geschiedenis van de Bijlmermeer met de stoere gebouwen en infrastructuur. In de leuningstijlen zijn patronen uitgesneden die die historie zichtbaar maken.

K_Dekker bouwde niet alleen de twee nieuwe composietbruggen conform het ontwerp van Korth Thielens Architecten maar regelde ook de noodzakelijke vergunningen, de sloop van de bestaande houten bruggen, de verbreding van de watergang, de beschoeiing en de aansluiting van het brugdek op de bestaande fiets- en wandelpaden.