HOME | PROJECTEN | _INFRA | AANLEG BEWEEGBARE FIETS- EN VOETGANGERSBRUG OVER NOORDHOLLANDSCH KANAAL

Aanleg beweegbare fiets- en voetgangersbrug over Noordhollandsch Kanaal

Amsterdam

PDF

Gemeente Amsterdam wil de oversteken tussen Noord en de rest van de stad verbeteren. Onderdeel van dit programma is de aanleg van een fiets- en voetgangersbrug over het Noordhollandsch Kanaal, welke K_Dekker gaat ontwerpen en bouwen. 18 september zijn de handtekeningen onder het contract gezet, de ontwerpfase kan van start!


Amsterdam 01 september 2022 5.000.000 - 10.000.000 Gemeente Amsterdam

Aanleg beweegbare fiets- en voetgangersbrug over Noordhollandsch Kanaal

OMZET 5.000.000 - 10.000.000
CONTRACTVORM UAV-GC
OPDRACHTGEVER Gemeente Amsterdam
ARCHITECT rudy uytenhaak + partners architecten
OPLEVERDATUM 01 september 2022
STATUS In realisatie
LOCATIE Amsterdam

K_Dekker heeft getekend voor het ontwerp en de realisatie van dit project. Het wordt een draaibrug, met een doorvaarthoogte waarbij het grootste deel van het vaarverkeer onder de brug door kan.

Sprong over het IJ

Het wordt drukker op en rond het IJ in Amsterdam. De ponten worden steeds voller en het IJ oversteken moet snel, makkelijk en veilig zijn. Met het programma ‘Sprong over het IJ’ wil gemeente Amsterdam de oversteek tussen Noord en de rest van de stad nu structureel verbeteren.

Een fiets- en voetgangersbrug over het Noordhollandsch Kanaal is onderdeel van Maatregel 1 uit het programma. Deze brug is nodig om het IJpleinveer beter bereikbaar te maken voor fietsers vanaf de Buiksloterweg. Dit zal het aantal fietsers op het overbelaste Buiksloterwegveer verminderen.

De ontwerpfase gaat nu van start. Vanaf augustus 2021 staat de bouw van de brug op de planning en medio 2022 zal deze opgeleverd worden.

NIEUWS OVER DIT PROJECT

Sinterklaasactie voor alle buren van projecten

De spanning op de werkvloer voor het Sinterklaas weekend begint te stijgen, iedereen is benieuwd of zij lief zijn geweest en ook nog iets van de lieve Sint krijgen. Op vele projecten van K_Dekker h...
Lees verder

Materieel in 3D

Ons materieel is gedigitaliseerd in 3D. Hiermee kunnen we tijdelijke situaties met de inzet van ons materieel inzichtelijk maken. Het materieel heeft namelijk grote invloed op de beschikbaarheid van d...
Lees verder