HOME | nieuws | _INFRA | Hijsspektakel bij inhijsen brugdek over het Noordhollandsch kanaal

Hijsspektakel bij inhijsen brugdek over het Noordhollandsch kanaal

Aanleg beweegbare fiets- en voetgangersbrug over Noordhollandsch Kanaal

Gepubliceerd op

Een spectaculaire mijlpaal vandaag, waar we lang naar hebben uitgekeken! Vanmorgen is het stalen brugdek en aanbrug van de draaibrug op z’n plek gehesen. Wellicht ben je het schip afgelopen dagen al tegengekomen op het water, aangezien deze al sinds afgelopen donderdag onderweg was om verscheept te worden van Friesland naar Amsterdam. Het stalen brugdek is ruim 36 meter lang en weegt maar liefst 163.000 kg, de aanbrug is 19,5meter lang en weegt ruim 54.000 kg!

Het dek is met 2 grote hijsbokken vanaf het water op zijn plek gehesen en vastgezet op de pijlers en landhoofden. Nu het dek en de aanbrug zijn geplaatst kan de afbouw beginnen. Het bewegingswerk en de elektrische installaties worden aangesloten om de brug te kunnen laten draaien. Ook wordt het fiets- en voetpad aan beide zijdes aangesloten en wordt op het water het remmingwerk geplaatst voor de scheepvaart. Medio april 2023 wordt de brug opengesteld.

PROJECTINFORMATIE

Aanleg beweegbare fiets- en voetgangersbrug over Noordhollandsch Kanaal

Amsterdam

Gemeente Amsterdam wil de oversteken tussen Noord en de rest van de stad verbeteren. Onderdeel van dit programma is de aanleg van een fiets- en voetgangersbrug over het Noordhollandsch Kanaal, welke K_Dekker bouwt. Ook heeft K_Dekker het ontwerp van de gemeente uitgewerkt tot een uitvoeringsontwerp. De werkzaamheden zijn gestart met de aanleg van een nieuw fietspad vanaf de Sixhavenweg in de richting van de IJtunnel, momenteel is de aanleg van de brug in uitvoering. 

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.