HOME | projecten | _BOUW | Nieuwbouw restaurant en kantoor Dorpsplein
PDF

Nieuwbouw restaurant en kantoor Dorpsplein

Callantsoog

In hartje Callantsoog realiseert K_Dekker een gloednieuw restaurant dat volledig is onderkelderd met op de eerste verdieping apart toegankelijke kantoorruimte. Het restaurant en de kelder worden casco opgeleverd, het kantoor wordt volledig afgebouwd. Voor de nieuwbouw van start kan gaan is eerst het bestaande pand op die plek gesloopt door GP Groot, onder supervisie van K_Dekker.


Callantsoog 14 juli 2023 500.000 - 1.500.000 Van Vuure Beheer BV

Nieuwbouw restaurant en kantoor Dorpsplein

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever Van Vuure Beheer BV
Architect Pieter Jan Vos Architect
Opleverdatum 14 juli 2023
In realisatie
Locatie Callantsoog

Dat sloopwerk is een precisieklus: het is werken op de spreekwoordelijke postzegel. Het werk wordt gecontroleerd uitgevoerd om de overlast voor de omwonenden tot een minimum te beperken en de veiligheid van passanten te waarborgen. Direct na de sloop zijn de bouwhekken dicht op de rand van de bouwkuip geplaatst om in de zomerperiode zo min mogelijk van de beperkte ruimte van het drukbezochte plein te pakken.

Speciale keldertechniek

Het nieuwe restaurant wordt onderkelderd: in de kelder komen een koelcel en de toiletten. Bij de plaatsing van de kelder past K_Dekker een speciale techniek toe om – ook hier – de overlast voor de omgeving zo laag mogelijk te houden. De prefab betonnen kelderwanden worden bovengronds (maaiveld) geplaatst waarna een graafmachine de kelder van binnenuit ontgraaft. Met behulp van grondankers en een hydraulisch vijzelsysteem wordt de kelderbak perfect waterpas afgezonken. Vervolgens wordt de vloer van de kelder gestort en is de kelder volledig waterdicht. Met deze techniek voorkomen we geluidsoverlast, trillingen en zettingen.

Waar het restaurant casco wordt opgeleverd – de horecaondernemer kan de inrichting naar eigen smaak voltooien – bouwt het team van K_Dekker de kantoorverdieping wel helemaal af met keuken, plafond, sanitair, E en W installatie , tegel- en stucwerk. Er is bewust gekozen voor houten kozijnen en schuifpuien voor het hele pand – de zilte zeelucht tast aluminium kozijnen te snel aan. K_Dekker start met de bouwwerkzaamheden na het zomerseizoen.