HOME | projecten | Biomassa-installatie bij Olam Food Ingredients
PDF

Biomassa-installatie bij Olam Food Ingredients

Koog aan de Zaan

Op het terrein van de cacaofabriek van Olam Food Ingredients in Koog aan de Zaan realiseerde K_Dekker het gebouw voor een biomassa-installatie waarin cacaodoppen verbrand worden.


Koog aan de Zaan 15 mei 2022 500.000 - 1.500.000 Olam Cocoa B.V.

Biomassa-installatie bij Olam Food Ingredients

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Olam Cocoa B.V.
Architect Everspartners
Opleverdatum 15 mei 2022
Gerealiseerd
Locatie Koog aan de Zaan

Het team van K_Dekker had eerder de projectlocatie al bouwrijp gemaakt en de terreinverharding aangebracht. Nadat een derde partij vervolgens de betonvloer had gestort, kon K_Dekker aan de slag. Het werk bestond in grote lijnen uit het neerzetten van de enorme stalen constructie van 25 meter hoog en het aanbrengen van isolatiemateriaal en gevelbekleding. De installatie stond er al – het was dus zaak om snel en voortvarend te werk te gaan om het geheel in korte tijd wind- en waterdicht te krijgen.

De krappe bouwplaats, aan de achterzijde direct grenzend aan het water, vormde een flinke uitdaging. Er werden plateaus in het water gelegd om er met het materieel toch overal goed bij te kunnen komen. De achtergevel is later vanuit hangbakken gemonteerd en de regenafvoer via rope access.

Veilig werken heeft bij Olam Cocoa – net als bij K_Dekker – hoge prioriteit. Omdat er in de fabriek gewoon werd doorgewerkt tijdens het bouwproject, de bouwruimte krap was en er ook andere partijen actief waren was er ook een veiligheidskundige aanwezig. Er deed zich geen enkel incident voor. Dat het team van K_Dekker constructief meedacht bij onverwachte tegenvallers en de deadline geen moment uit het oog verloor waardeerde de opdrachtgever.

De biomassa-installatie moet het gasverbruik van de fabriek met vijftig procent terugdringen.

_Nieuws over dit project

Restproduct, en vól energie!

De cacaofabriek van Olam Food Ingredients in Koog aan de Zaan reduceert straks vijftig procent van het gasverbruik door in een biomassa-installatie de eigen cacaodoppen te verbranden. “Goed voor...
Lees verder