HOME | projecten | Ontwikkeling en bouw woningen Caendorp
PDF

Ontwikkeling en bouw woningen Caendorp

Heiloo

Het Caendorp in Heiloo heeft vanaf 1968 een rijke geschiedenis gehad als bungalowpark in het groene buitengebied. Dit groen is ingezet als startpunt, met een duurzaam en modern woningbouwproject als eindresultaat. K_Dekker ontwikkelt dit project in bouwteam met Asset+ Vastgoed en Hoope+Plevier Architects.


Heiloo 0 - 500.000 Particulier

Ontwikkeling en bouw woningen Caendorp

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Bouwteam
Opdrachtgever Particulier
Architect HOOPE+PLEVIER Architects
In voorbereiding
Locatie Heiloo
Bouwen rondom bestaand groen

De locatie bezit veel volwassen bestaande bomen en planten, en dit wordt bijna volledig gehandhaafd. Vaak zie je in nieuwbouwprojecten dat het ruim 10 jaar duurt voordat een locatie volwaardig groen is. Bij het Caendorp is het bestaande groen echt een cadeau, dat we zoveel mogelijk gaan bewaren. In het plan is veel aandacht besteed aan natuur en biodiversiteit. Het nieuwe Caendorp is in de opzet vormgegeven als een buitenplaats, een in zichzelf gekeerde binnenwereld in het groen. Het is op te vatten als een klein, autoluw dorpje, waar iedereen een vrijwel gelijkwaardige woning heeft en saamhorigheid kan gedijen.

Duurzaam woningontwerp

Het unieke aan het ontwikkelingsplan is dat vrijwel alle woningen vrijstaand zijn opgezet op een royale kavel, en de profielen tussen de woningen ruim opgezet zijn. Zo ontstaat een luchtig en ruimtelijk gevoel. Ook over het gebruik van de woningen is goed nagedacht. De woningen bieden veel woongenot aan de toekomstige bewoners, omdat ze volledig afgestemd kunnen worden op hun wensen. Elke woning heeft mogelijkheden tot uitbreiding, wanneer een koper behoefte heeft aan meer ruimte. Een extra woonlaag of uitbouw is per woning al in de plannen meegenomen, passend bij het ontwerp. Zo is het woningontwerp duurzaam en kiest een koper de ruimte die hij of zij nodig heeft. Niet alleen het ontwerp is duurzaam, dit is ook duidelijk doorgevoerd in de keuze voor het materiaalgebruik.

Natuurlijk materiaal gebruik

We kiezen voor échte natuurlijke materialen, die onderhoudsarm zijn en mooier worden door de tijd heen. De woningen worden bekleed met een houten afwerking, en de repetitie van het hout geeft de woningen een moderne, natuurlijke uitstraling. Gemetselde plinten zorgen voor een solide basis, en gaan tegelijkertijd vervuiling van het hout tegen waardoor het veel langer mooi blijft. Door het toepassen van glazen puien op markante plekken worden binnen en buiten met elkaar verbonden, waardoor je het groen zelfs binnen fijn ervaart.