HOME | projecten | Uitbreiding Onderstation
PDF

Uitbreiding Onderstation

Vijfhuizen

In Vijfhuizen heeft K_Dekker het bestaande onderstation uitgebreid met de nieuwbouw van een schakelgebouw met onder andere twee schakelhallen en zes trafocellen. Dankzij de ervaring met dit werk op andere locaties en onder vergelijkbare omstandigheden verlopen de werkzaamheden uiterst soepel en blijven ze binnen de planning. Ook de specifieke veiligheidseisen zijn voor de medewerkers inmiddels bekend.


Vijfhuizen 05 september 2022 1.500.000 - 5.000.000 Reddyn B.V.

Uitbreiding Onderstation

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Reddyn B.V.
Architect Lievense - WSP
Opleverdatum 05 september 2022
Gerealiseerd
Locatie Vijfhuizen
Hoogspanning

Het onderstation in Vijfhuizen is uitgebreid met drie 150 kW trafocellen tegen het schakelgebouw aan met daarin de schakelkasten en drie ‘vrijstaande’ 20 kW trafocellen. Belangrijk aandachtspunt tijdens het werk was de eis dat er niet over de hekken gehesen mocht worden. Het bouwterrein bevindt zich op circa tien, vijftien meter van het naastgelegen schakelterrein waar hoogspanning is en dat natuurlijk gewoon in bedrijf blijft tijdens de uitbreidingswerkzaamheden.

50% circulair beton

Op dit project is gebruikgemaakt van vijftig procent circulair beton – op initiatief van K_Dekker. De opdrachtgever ging daar graag in mee. De meerprijs voor het circulaire beton wordt  gedeeld tussen opdrachtgever en aannemer. Een extra aandachtspunt zijn de buitenwanden van de trafocellen.. De trafo’s bevatten een grote hoeveelheid olie en de compartimenten moeten honderd procent waterdicht zijn om het lekken in de bodem te allen tijde te voorkomen. De trafocellen zijn gemaakt met prefab betonwanden. Het schakelgebouw is aan de buitenkant voorzien van metselwerk. K_Dekker heeft ook alle gebouwgebonden installaties gerealiseerd: elektriciteit, waterleiding en verwarming.