HOME | PROJECTEN | UITBREIDING ONDERSTATION ‘NIEUWE MEER’

UITBREIDING ONDERSTATION ‘NIEUWE MEER’

AMSTERDAM

PDF

Bij het bestaande onderstation ‘Nieuwe Meer’ in Amsterdam realiseert K_Dekker de uitbreiding van een schakelinstallatie zodat er een nieuwe transformator geplaatst kan worden. Als gevolg van economische ontwikkelingen in de Haarlemmermeer kent het gebied een sterk groeiende vraag naar energie en om de betrouwbaarheid van de stroomvoorziening in de regio Amsterdam en Haarlemmermeer ook in de nabije toekomst te kunnen waarborgen moet het netwerk worden versterkt en uitgebreid.

 


Amsterdam 30 november 2021 500.000 - 1.500.000 Reddyn BV

UITBREIDING ONDERSTATION ‘NIEUWE MEER’

OMZET 500.000 - 1.500.000
CONTRACTVORM UAV-GC
OPDRACHTGEVER Reddyn BV
ARCHITECT Bct architecten
OPLEVERDATUM 30 november 2021
STATUS In realisatie
LOCATIE Amsterdam

Het draait bij dit project eigenlijk om twee uitbreidingen. Eén ruimte wordt gebruiksklaar gemaakt voor een nieuwe transformator, waarbij een uitbreiding wordt gerealiseerd waarin een koelinstallatie wordt geplaatst. Ook wordt het gebouw waar de hoogspanning in wordt geschakeld (de schakelhal) uitgebreid, zodat deze geschikt wordt om de extra transformator te kunnen schakelen. Ten behoeve van deze uitbreidingen, waarbij ook kelders worden gerealiseerd, dienen de bestaande kabels en leidingen in de grond te worden omgelegd. Tot slot wordt ook het straatwerk vernieuwd.

GERELATEERD PROJECT

Nieuwbouw 150/20kv onderstation

't veld

In ’t Veld komt een nieuw 150/20kV onderstation. K_Dekker voert de bouwkundige werkzaamheden daarvoor uit, inclusief de constructies en gebouwgebonden installatiewerkzaamheden.