HOME | projecten | Divers onderhoud gemeente Bergen
PDF

Divers onderhoud gemeente Bergen

Bergen

Goed onderhoud is van grote waarde voor gebruikers. En dus ook voor de opdrachtgevers. Renoveren en restaureren is bovendien een vak apart. Het vraagt om een scherp oog voor detail én voor de lange termijn. K_Dekker doet onder meer voor gemeente Bergen het klein onderhoud.


Bergen 0 - 500.000 Gemeente Bergen

Divers onderhoud gemeente Bergen

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Bergen
Gerealiseerd
Locatie Bergen

Veel van de bankjes in kunstenaarsdorp Bergen in Noord-Holland zijn min of meer uniek. Het straatmeubilair matcht voortreffelijk met het kunstzinnige imago van het dorp. Zo is er de Dokter Blokbank, een herdenkingsbankje voor de Bergense huisarts die in de Tweede Wereldoorlog in het verzet zat. Ook vind je er de Amersfoortse bank – een bank met een eigen verhaal waarvan je er geen andere vindt in Nederland.

De afdeling kleinbouw van K_Dekker neemt bijvoorbeeld het onderhoud van een aantal bankjes in Bergen voor zijn rekening. Kleine reparaties, vervangen van rotte planken, een schilderklus: daar heeft de gemeente geen omkijken naar. Moet een bank compleet vervangen worden of gaat het om een wat grotere renovatie, dan is er wel overleg.

Eigen werkplaats

Zo kunnen de mensen van K_Dekker de bank demonteren en vervoeren naar de timmerwerkplaats in Krabbendam. In de eigen timmerwerkplaats heeft K_Dekker een rond boombankje van bamboe gemaakt – een duurzame keuze van de gemeente Bergen. De oude houten boombank die midden in het dorp stond, was niet meer te repareren.

_Nieuws over dit project

Amersfoortsebank centrum Bergen

In het centrum van Bergen aan het begin van de Hoflaan staat de herinneringsbank “de Amersfoortsebank”. Een bank met een verleden die de nodige aandacht verdient. De bank is door de Amersfoortse b...
Lees verder