HOME | projecten | Verbouwing fietsenstalling metrostation Noord
PDF

Verbouwing fietsenstalling metrostation Noord

Amsterdam

Bij het eindstation van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam Noord heeft K_Dekker een casco ruimte van circa 2000m2 verbouwd tot fietsenstalling, met zo’n 1300 parkeerplekken. Daaronder vallen plekken voor normale fietsen, buitenmodel fietsen, e-bikes met bijbehorende elektra-aansluitpunten en deelfietsen.


Amsterdam 27 februari 2019 0 - 500.000 Gemeente Amsterdam

Verbouwing fietsenstalling metrostation Noord

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Amsterdam
Architect Movares
Opleverdatum 27 februari 2019
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

K_Dekker heeft het werk gerealiseerd op basis van een ontwerp gemaakt voor de afbouw en inrichting van de stalling, dat is vertaald in een Stabu bestek en tekeningen. Het werk bestaat uit het deels aanpassen van bestaande voorzieningen (installaties) in de casco ruimtes en het inrichten van deze ruimtes tot fietsenstalling en beheerdersruimte. De installatiewerkzaamheden waren geen onderdeel van de opdracht.

Derde partij

K_Dekkers taken op dit project omvatten diverse bouwkundige werkzaamheden, waaronder het aanpassen van bestaande puien, het leveren en plaatsen van een nieuwe schuifdeur, vervangen van bestaande tourniquets, in gangpaden uitwisselen van vloertegels, plaatsen van diverse voorzetwanden, glazen wanden en schilderwerkzaamheden. Voor de beheerdersruimte moesten een pantry, werkkast/patchruimte en toiletruimte  worden gerealiseerd.

Een derde partij leverde en monteerde de fietsenrekken; K_Dekker heeft de bewegwijzering aangebracht en de bouwkundige en installatiewerkzaamheden gecoördineerd.

Het werk is uitgevoerd in een testperiode voor de Noord/Zuid Lijn (NZL). Er is gewerkt met een STABU-contract: een prestatiebestek waarin kwaliteit en garanties worden vastgelegd.