HOME | projecten | Functioneel in stand houden Fietsflat Amsterdam CS
PDF

Functioneel in stand houden Fietsflat Amsterdam CS

Amsterdam

K_Dekker heeft de Fietsflat bij Amsterdam CS een flinke opknapbeurt gegeven. De gebruiksduur is zo verlengd tot 2025. De bovenzijde van de dekken zijn voorzien van een nieuwe slijtlaag. De stalen constructie is ontroest en voorzien van een nieuwe conservering.


Amsterdam 30 oktober 2017 0 - 500.000 gemeente Amsterdam

Functioneel in stand houden Fietsflat Amsterdam CS

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever gemeente Amsterdam
Architect gemeente Amsterdam Ingenieursbureau
Opleverdatum 30 oktober 2017
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

De Fietsflat is in 2002 door K_Dekker gebouwd. De beoogde gebruiksduur werd gesteld op vijf jaar. In 2017 – vijftien jaar later – heeft het team van K_Dekker grondig onderhoud gepleegd om de Fietsflat functioneel te houden tot 2025.

Wat heeft K_Dekker precies aangepakt? Op de verdiepingen is 3250 m2 slijtlaag vervangen. Ook is de toplaag van de randen, de onderzijde van de dekken, de hoofddraagconstructie en de portocabine vervangen – in totaal ging dat om 4000 m2. De complete flat is gereinigd en de Lexan beglazing van de cabine is vernieuwd.

Factoren waar het team rekening mee moest houden waren onder meer de doorgaande reizigersstromen omdat de Fietsflat tijdens het werk in gebruik bleef. De bouwkeet dreef: op de kade was geen plek. Tegelijkertijd waren er ook nog andere bouwwerkzaamheden aan de gang op het Stationseiland. Qua bouwlogistiek tamelijk complex dus. Maar niet onmogelijk, zo is gebleken!

_Nieuws over dit project

Meer ruimte voor de fiets op Amsterdam Centraal

Meer fietsen dan inwoners. Dat kan alleen maar Amsterdam zijn. In totaal is het inwoners aantal 853.312 en telt de stad maar liefst meer dan 881.000 fietsen. Die moet je ook kunnen stallen als je met ...
Lees verder

De Amerikaanse minister van transport bezoekt bouwplaats K_Dekker bouw en infra

K_Dekker bouw & infra b.v. realiseert op dit moment twee inpandige fietsenstallingen op Amsterdam Centraal Station (aan de noordwest- en zuidoostzijde). De stalling welke nu in realisatie is, bevi...
Lees verder