HOME | projecten | Nieuwbouw fietsflat ‘Fietsgevel’ bij station Haarlem
PDF

Nieuwbouw fietsflat ‘Fietsgevel’ bij station Haarlem

Haarlem

Aan de noordzijde van station Haarlem heeft K_Dekker een fietsenstalling met 1700 plaatsen gebouwd. Met name de gevel is bijzonder: gekozen is voor aluminium lamellen en glas om de stalling een transparant uiterlijk te geven. K_Dekker legde ook alle E installaties aan in de ‘Fietsgevel’. Tijdens de bouw mochten reizigers geen hinder ondervinden van het werk.


Haarlem 01 oktober 2015 500.000 - 1.500.000 ProRail BV

Nieuwbouw fietsflat ‘Fietsgevel’ bij station Haarlem

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever ProRail BV
Architect Wurck vof
Opleverdatum 01 oktober 2015
Gerealiseerd
Locatie Haarlem

De fietsflat ‘de Fietsgevel’ heeft drie verdiepingen die met fietshellingen toegankelijk gemaakt zijn voor fietsers. De stalling is een staalskelet met betonvloeren op de verdiepingen met een BVO van 1502 m2. Elektrische schuifdeuren geven toegang tot de stalling, die tegelijk ook de nieuwe entree is aan de noordzijde van het station.

Tijdens het werk mochten de reizigers geen hinder ondervinden – dat maakte de bouwplaatsruimte zeer beperkt, net zoals de bewegingsruimte rondom het project: het station ligt in het stadscentrum van Haarlem. Verder was de prestatieladder van ProRail van toepassing op dit project en is het project aangemeld bij Stichting Bewuste Bouwer. Allemaal factoren die een bewuste blik van onze mensen vraagt: je werk reikt verder dan de bouwplaats alleen.

Futuristisch

De Fietsgevel dankt zijn naam aan de futuristische gevel. Door de verticaal geplaatste, aluminium lamellen heen blijven de mooie stoomkappen van het station zichtbaar, terwijl de fietsen aan het zicht onttrokken worden. De betonnen vloeren op de verdiepingen zijn voorzien van een oranje coating, de begane grond van de stalling is bestraat.

K_Dekker heeft ook de complete E installaties verzorgd. Binnen zijn LED lichtlijnen aangebracht en de gevels zijn voorzien van LED-verlichting. De elektrische schuifdeuren in de entree van het gebouw hebben een afmeting van 6x6m1 en hebben een aluminium gevelbekleding.

_Nieuws over dit project

Fietsers kunnen hun fiets weer netjes stallen op station Haarlem

K_Dekker bouw en infra heeft op 1 oktober jl. de fietsgevel bij station Haarlem opgeleverd. De fietsenstalling bestaat uit meerdere verdiepingen en biedt ruimte voor maar liefst 1.700 fietsen. De weth...
Lees verder