HOME | projecten | Verbouw fietsenstalling Zuidplein Amsterdam (WTC)
PDF

Verbouw fietsenstalling Zuidplein Amsterdam (WTC)

Amsterdam

Op de Zuidas zijn afgelopen jaren diverse fietsenstallingen opgeknapt. Na jaren intensief gebruik was het nu de beurt aan de stalling onder het Zuidplein in het hart van WTC. De stalling onder het Zuidplein, oorspronkelijk een ‘old school’ parkeergarage, is getransformeerd tot een high end fietsenstalling. Je fiets parkeren in deze stalling is gewoon een beleving.


Amsterdam 15 april 2020 500.000 - 1.500.000 Gemeente Amsterdam

Verbouw fietsenstalling Zuidplein Amsterdam (WTC)

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Amsterdam
Architect Movares
Opleverdatum 15 april 2020
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

De stalling heeft plek voor 620 gewone fietsen en 271 kratjesfietsen. De stalling is weer helemaal up-to-date en voldoet nu aan de moderne eisen. De stalling is getransformeerd van een donkere grijze kelder naar een lichte en moderne ruimte. Handig is dat je in één oogopslag kunt zien waar nog vrije plekken in de rekken zijn.

De wanden, kolommen, vloeren en plafonds van de stalling compleet aangepakt. De toegangen met overkappingen boven op het plein hebben een grote opknapbeurt gekregen met strakke plafondeilanden, nieuwe rolluiken. De stalling is voorzien van alle moderne voorzieningen. Er is bijvoorbeeld een systeem dat signaleert waar en hoeveel stallingsplekken er nog vrij zijn. Hierdoor kunnen fietsers boven de grond via het fietsverwijssysteem al zien of er plek is. Lichte en frisse kleuren op de vloeren, RVS hekwerken en RVS lambriseringen om de kolommen. Glaswanden met moderne schuifpuien en tourniquet, goede verlichting en een duidelijke routing middels een ‘spoor’ van ledlijnen. Ook in de stalling is een dynamische verwijzing (HBF-systeem) aangebracht naar de vrije plekken. De ventilatie en brandmeldinstallatie zijn vernieuwd. De nieuwe stalling is ruim van opzet waardoor zeer overzichtelijk. Alles bij elkaar maken deze stalling publieksvriendelijk en veilig.