HOME | nieuws | _INFRA | Hoogwatersloot Tjalk in Broek op Langedijk feestelijk gestart

Hoogwatersloot Tjalk in Broek op Langedijk feestelijk gestart

Aanleg hoogwatersloot de Tjalk

Gepubliceerd op

Maandag 3 april is het startschot gegeven voor het project Hoogwatersloot Tjalk te Broek op Langedijk. K_Dekker bouw & infra b.v. voert daar voor de Gemeente Langedijk werkzaamheden uit voor het verhogen van de waterstand naar het hoogwaterpijl.

Het werk bestaat hoofdzakelijk uit het uitvoeren van grondwerk, het aanbrengen van riolering, een stalen en houten damwand en het verrichten van opruimingswerkzaamheden. Ook worden er steigers aangebracht en zorgt het team voor beschoeiing. Omdat de omgeving centraal staan bij dit project, is het project aangemeld bij de Bewuste Bouwers. Voor de Bewuste Bouwers is dit het 1500e project dat is aangemeld.

Om deze mijlpaal te vieren werd de start van de bouw werd feestelijk ingeluid samen met de organisatie van de Bewuste Bouwers, Gemeente Langedijk, wethouder Ruimtelijke Ordening Jan Piet Beers, ongeveer 55 omwonenden en mogelijke kopers van de nieuwe kavels. Na een woordje van Ilja Werkhoven (Directeur van stichting de Bewuste Bouwers) en toelichting over het project door de gemeente Langedijk, heeft wethouder Jan Piet Beers het startschot gegeven door het eerste stuk grond weg te graven voor de hoogwaterverbinding.

PROJECTINFORMATIE

Aanleg hoogwatersloot de Tjalk

Broek op Langedijk

Een hoger waterpeil om een sloot doorvaarbaar te maken vereist extra maatregelen om de aangrenzende straten te beschermen tegen het water. K_Dekker sloeg damwanden, legde twee duikers en de riolering aan. Omdat de omgeving centraal stond in dit project, is het aangemeld bij de Bewuste Bouwers.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.