HOME | projecten | Renovatie en restauratie gebouwen Waternet Leiduin
PDF

Renovatie en restauratie gebouwen Waternet Leiduin

Vogelenzang

De gebouwen op het drinkwaterproductieterrein van Waternet in Vogelenzang zijn zo’n 40 tot 100 jaar oud. Gevels, dakbedekking en muren, terreininrichting en toebehoren waren dringend aan groot bouwkundig onderhoud toe. Bouwtechnisch gezien niet zo spannend. Maar werken op een drinkwaterproductielocatie dat tijdens de renovatie in bedrijf moet blijven vereist strenge hygiënemaatregelen.


Vogelenzang 31 juli 2022 5.000.000 - 10.000.000 Stichting Waternet

Renovatie en restauratie gebouwen Waternet Leiduin

Omzet 5.000.000 - 10.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Stichting Waternet
Architect Royal Haskoning DHV
Opleverdatum 31 juli 2022
Gerealiseerd
Locatie Vogelenzang

In je normale bouwkleding en met modder aan je laarzen het bouwterrein op. Dat dat niet de bedoeling was, dat kon iedereen nog wel zelf bedenken. Maar dat je in de buurt van de drinkwaterinstallatie met je schoenen door een chloorbad moet, soms zelfs gekleed in witte overal en speciale laarzen voor je ‘gewoon’ aan je werk kon beginnen, dat is wel even omschakelen.

Opdrachtgever Waternet is terecht kritisch op hygiëne: in Vogelenzang wordt een groot gedeelte van het drinkwater voor Amsterdam en omgeving geproduceerd. Afgelopen jaar heeft K_Dekker op het terrein van Leiduin reeds een grootschalige renovatie succesvol afgerond onder het raamcontract (NOK1) en kreeg de kans om ook de volgende opdracht op dezelfde locatie (NOK2) uit te voeren.

In de gebouwen waarin de laatste fase van het waterzuiveringsproces plaatsvindt, moet het open bassin beschermd worden tegen invallend stof en zaagsel. Daarvoor worden diverse tijdelijke voorzieningen getroffen en wordt er gewerkt onder scherp toezicht. Om de hygiëne tijdens de complete renovatie goed te waarborgen werkt K_Dekker nauw samen met de opdrachtgever. Dat is voor beide partijen belangrijk: het bouwproces loopt op die manier zo min mogelijk vertraging op en de hygiëne staat als een huis.