HOME | projecten | Renovatie gebouw & terreininrichting Waternet Leiduin & Loenderveen
PDF

Renovatie gebouw & terreininrichting Waternet Leiduin & Loenderveen

Vogelenzang

De gebouwen op het drinkwaterproductieterrein van Waternet in Vogelenzang zijn zo’n 40 tot 100 jaar oud. Gevels, dakbedekking en muren, terreininrichting en toebehoren waren dringend aan groot bouwkundig onderhoud toe. Bouwtechnisch gezien niet zo spannend. Maar werken op een drinkwaterproductielocatie dat tijdens de renovatie in bedrijf moet blijven vereist strenge hygiënemaatregelen.


Vogelenzang 31 juli 2021 1.500.000 - 5.000.000 Waternet

Renovatie gebouw & terreininrichting Waternet Leiduin & Loenderveen

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Waternet
Opleverdatum 31 juli 2021
Gerealiseerd
Locatie Vogelenzang

Daken, gevels en alle dakisolatie zijn aan het einde van hun levensduur en oud en dringend aan vervanging toe. Tegelijk kan het waterzuiveringsproces niet worden stilgelegd. De hygiënemaatregelen zijn dan ook zeer strikt tijdens de werkzaamheden; K_Dekker werkt volgens strenge hygiëneregels en Waternet wil vooraf graag plannen kunnen toetsen en achteraf graag aantoonbaar zien dat wij hebben uitgevoerd zoals door Waternet gevraagd is.

Dat is best wel wennen en soms ook best wel lastig, maar het heeft genoeg voordelen. Dankzij de goede voorbereiding en afstemming weet iedereen waar hij of zij aan toe is en ontstaat er tijdens de werkzaamheden weinig gedoe. Het betekent wel een omslag in denken, we zijn dit niet gewend en het is soms balans houden in nut en noodzaak, ook in afstemming met Waternet. Waternet is wel een partij die daarover meedenkt.

K_Dekker en Waternet zijn voor de diverse werkzaamheden op diverse locaties aan de waterzuiveringsgebouwen een raamovereenkomst aangegaan voor een periode van maximaal acht jaar. Onder de werkzaamheden vallen renovatie of vervanging van gevels, daken en muren en ook delen van de terreininrichting.

Onder de raamovereenkomst hebben we deze eerste opdracht (NOK1) uitgevoerd op twee verschillende locaties; Leiduin en Loenderveen. In deze opdracht hebben we een aantal gebouwen voorzien van nieuwe daken en een nieuwe gevel met dezelfde uitstraling als de locatie in Amsterdam. Daarnaast hebben we een stuk herinrichting gedaan van het terrein. En ook hebben we een aantal monumentale drinkwaterzuiveringsgebouwen gerestaureerd (met name metselwerk).