HOME | projecten | _INFRA | Grootschalige bouw & infra renovatie drinkwaterzuivering Weesperkarspel
PDF

Grootschalige bouw & infra renovatie drinkwaterzuivering Weesperkarspel

Amsterdam

De gebouwen op het drinkwaterproductieterrein van Waternet in Weesperkarspel stammen uit de jaren ’70. Alle gevels, dakbedekking en dakisolatie waren dringend aan vervanging toe. Bouwtechnisch gezien niet zo spannend. Maar werken op een drinkwaterproductielocatie dat tijdens de renovatie in bedrijf moet blijven vereist strenge hygiënemaatregelen.


Amsterdam 17 juli 2020 > 10.000.000 Waternet

Grootschalige bouw & infra renovatie drinkwaterzuivering Weesperkarspel

Omzet > 10.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Waternet
Architect Royal Haskoning DHV / Witteveen + Bos
Opleverdatum 17 juli 2020
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

In je normale bouwkleding en met modder aan je laarzen het bouwterrein op. Dat dat niet de bedoeling was, dat kon iedereen nog wel zelf bedenken. Maar dat je met mondkapjes op, in witte pakken en met je schoenen door een chloorbad moet voor je ‘gewoon’ aan je werk kon beginnen, dat is wel even omschakelen.

Opdrachtgever Waternet is terecht kritisch op hygiëne: in Weesperkarspel wordt een groot gedeelte van het drinkwater voor Amsterdam en omgeving geproduceerd. K_Dekker kreeg de opdracht gegund omdat Waternet er vertrouwen in had dat de hygiëne gewaarborgd zou worden tijdens het werk. Ook dankzij een goede referentie van PWN, waar K_Dekker eerder een soortgelijk project uitvoerde.

In het gebouw waarin de laatste fase van het waterzuiveringsproces plaatsvindt, moest het open bassin beschermd worden tegen invallend stof en zaagsel. Daarvoor werden er diverse tijdelijke voorzieningen getroffen. Om de hygiëne tijdens de complete renovatie goed te waarborgen werkte K_Dekker nauw samen met de opdrachtgever. Dat is voor beide partijen belangrijk: het bouwproces liep op die manier zo min mogelijk vertraging op en de hygiëne staat als een huis.

Uiteindelijk heeft dit werk geleid tot een locatie met up to date gebouwen waarin met zo min mogelijk risico en de komende jaren met zo min mogelijk onderhoud drinkwater geproduceerd kan worden. Een locatie om trots op te zijn, aldus de projectleider van Waternet.

 

_Nieuws over dit project

Bouwbericht 2021

Ons nieuwste Bouwbericht is uit! In deze nieuwe editie nemen wij u mee in de veelzijdigheid van ons familiebedrijf. Innovatie, duurzaamheid, circulair bouwen, kleine en grote projecten, alles komt voo...
Lees verder

Renovatie drinkwaterproductiegebouwen Waternet, eerste locatie gereed

Echt alles komt samen bij de grootschalige renovaties die we uitvoeren voor Waternet in Amsterdam en omgeving. De levensduur van de panden wordt aanzienlijk verlengd, waardoor er de komende 30 jaar ge...
Lees verder

Honderd procent schoon & veilig

Renoveren onder omstandigheden waarbij het in de eerste plaats draait om hygiëne, veiligheid en continuïteit van het productieproces en pas daarna om het bouwen: dan moet bij de aannemer absoluut de...
Lees verder