HOME | projecten | _INFRA | Grootschalige bouw & infra renovatie drinkwaterzuivering Weesperkarspel
PDF

Grootschalige bouw & infra renovatie drinkwaterzuivering Weesperkarspel

Amsterdam

De gebouwen op het drinkwaterproductieterrein van Waternet in Weesperkarspel stammen uit de jaren ’70. Alle gevels, dakbedekking en dakisolatie waren dringend aan vervanging toe. Bouwtechnisch gezien niet zo spannend. Maar werken op een drinkwaterproductielocatie dat tijdens de renovatie in bedrijf moet blijven vereist strenge hygiënemaatregelen.


Amsterdam 17 juli 2020 > 10.000.000 Waternet

Grootschalige bouw & infra renovatie drinkwaterzuivering Weesperkarspel

Omzet > 10.000.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever Waternet
Architect Royal Haskoning DHV / Witteveen + Bos
Opleverdatum 17 juli 2020
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

In je normale bouwkleding en met modder aan je laarzen het bouwterrein op. Dat dat niet de bedoeling was, dat kon iedereen nog wel zelf bedenken. Maar dat je met mondkapjes op, in witte pakken en met je schoenen door een chloorbad moet voor je ‘gewoon’ aan je werk kon beginnen, dat is wel even omschakelen.

Opdrachtgever Waternet is terecht kritisch op hygiëne: in Weesperkarspel wordt een groot gedeelte van het drinkwater voor Amsterdam en omgeving geproduceerd. K_Dekker kreeg de opdracht gegund omdat Waternet er vertrouwen in had dat de hygiëne gewaarborgd zou worden tijdens het werk. Ook dankzij een goede referentie van PWN, waar K_Dekker eerder een soortgelijk project uitvoerde.

In het gebouw waarin de laatste fase van het waterzuiveringsproces plaatsvindt, moest het open bassin beschermd worden tegen invallend stof en zaagsel. Daarvoor werden er diverse tijdelijke voorzieningen getroffen. Om de hygiëne tijdens de complete renovatie goed te waarborgen werkte K_Dekker nauw samen met de opdrachtgever. Dat is voor beide partijen belangrijk: het bouwproces liep op die manier zo min mogelijk vertraging op en de hygiëne staat als een huis.

Augustus 2020

Naar aanleiding van dit project hebben we vlak voor de zomervakantie 2020 een aanvullende aanvraag gekregen om nog een gebouw te renoveren. De werkvoorbereiding van dit gebouw is reeds gestart en medio december 2020 zal ook dit gereed zijn. Totale omvang van dit meerwerk is nog eens €800.000,-

 

Gerelateerd project

Realisatie eindgemaal

Realisatie eindgemaal

Maarssen

In Maarssen heeft K_Dekker in opdracht van Waternet een modern en compact rioolgemaal met persleidingen gerealiseerd. Een architectonisch hoogstandje van beton. ...

_LEES MEER