HOME | projecten | Nieuwbouw IKC De Kleine Kapitein
PDF

Nieuwbouw IKC De Kleine Kapitein

Amsterdam

Bij de herontwikkeling van het industriële Cruquiusgebied naar woon- en werkgebied maakt de voormalige gemeentewerf plaats voor een integraal kindcentrum: basisschool en kinderopvang ineen. Ook heeft het nieuwe gebouw een gymzaal annex turnhal. K_Dekker bouwde én coördineerde alle elektrotechnische en werktuigbouwkundige installatiewerkzaamheden.


Amsterdam 17 juni 2021 5.000.000 - 10.000.000 Samen tussen Amstel en IJ (STAIJ)

Nieuwbouw IKC De Kleine Kapitein

Omzet 5.000.000 - 10.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Samen tussen Amstel en IJ (STAIJ)
Architect QUAY architects Amsterdam
Opleverdatum 17 juni 2021
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

Het markante schoolgebouw krijgt een echte buurtfunctie. Het hellende metselwerk en het schuine dak geven het nieuwe en grote integrale kindcentrum (IKC) een aaibare touch. Een architectonische keuze met de toekomstige gebruikers in het achterhoofd. In elk geval konden de vakmensen met het klassieke metselwerk laten zien hoe goed zij hun vak beheersen. Ook werd bij de bouw rekening gehouden met de binnenstedelijke locatie.

Met de gunning van het bouwkundige en constructieve deel van dit werk tekende K_Dekker ook voor de coördinatie van het bouwproject, waaronder de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties. De E- en WTB-installaties, die apart zijn aanbesteed, zijn speciaal afgestemd op een goede binnenluchtkwaliteit: een belangrijke eis voor onderwijs- en opvangorganisaties.

Duurzame school

De EPG is gesteld op 0,6 en valt daarmee ruim binnen de eis om onder de 1,0 te blijven. Op het dak van het gebouw komen ruim 360 zonnepanelen. Daarnaast wordt het gebouw verwarmd met lucht-warmtepompen die de buitenlucht gebruiken voor verwarming. Hierdoor is het gebouw aardgasvrij; een duurzame oplossing.