HOME | PROJECTEN | NIEUWBOUW WERF HHNK OP TEXEL

NIEUWBOUW WERF HHNK OP TEXEL

DE KOOG (TEXEL)

PDF

De werf van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Oudeschild op Texel voldoet niet meer aan de eisen op het gebied van huisvesting. Daarom is besloten de werf in Oudeschild te verlaten en de huisvesting te integreren op het terrein van de RWZI Everstekoog. Hierdoor worden alle activiteiten van HHNK op Texel geconcentreerd op één plek. Het bestaande kantoor van de RWZI Everstekoog wordt geïntegreerd in de nieuw te bouwen werf.


De Koog (Texel) 16 september 2020 500.000 - 1.500.000 Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK)

NIEUWBOUW WERF HHNK OP TEXEL

OMZET 500.000 - 1.500.000
CONTRACTVORM UAV
OPDRACHTGEVER Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK)
ARCHITECT Architectenburo Jan Kramer B.V.
OPLEVERDATUM 16 september 2020
STATUS Gerealiseerd
LOCATIE De Koog (Texel)

De nieuwe huisvesting op Everstekoog voorziet in de behoefte voor kantoren, vergader- en opslagruimte. Ook biedt het ruimte voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Daarnaast zal de nieuwe werf CO2-neutraal en (deels) zelfvoorzienend qua energie worden uitgevoerd. Vanuit arbotechnisch oogpunt is het noodzakelijk om het werfgedeelte fysiek af te schermen van het terrein van de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI). Een nieuw te plaatsen hek moet voorkomen dat onbevoegden ongehinderd toegang hebben tot het terrein. Ook komen er een nieuwe overkapping voor stalling en een afspuitplaats voor het machinepark.

RIOTHERMIE

Bijzonder aan dit project is dat de nieuwe bedrijfshal verwarmd wordt met warmte uit rioolwater: riothermie. Dit gebeurt met een 48 meter lange warmtewisselaar die wordt geïntegreerd in een bestaande persleiding. In plaats van voor lucht- en bodemwarmte wordt deze warmtepomp dus nu ingezet voor warmte uit afvalwater. Riothermie is een logische gedachte voor een rioolwaterzuivering en helemaal in lijn met de ambitieuze doelstellingen van HHNK om bij te dragen aan een duurzame economie en samenleving. Ook bij K_Dekker speelt verduurzaming een grote rol in de bedrijfsvoering. Bij zulke innovatieve oplossingen staat het projectteam dan ook vooraan om mee te kijken en mee te denken.

Werken op Texel betekent dat het projectteam logistiek gezien een denkslag extra moet maken. Medewerkers moeten immers elke dag met de boot en ook voor aan- en afvoer van bouwmateriaal moet je rekening houden met de veerdienstregeling. Maar dat maakt het ook weer leuk. Elke dag naar Texel geeft zelfs als je moet werken een vakantiegevoel.

Het werk start in maart 2020; de nieuwbouw wordt naar verwachting opgeleverd in september 2020.

 

NIEUWS OVER DIT PROJECT

Warmte uit het riool, is dat haalbaar?

In De Koog op Texel heeft K_Dekker een nieuwe werf gebouwd voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Bijzonder aan dit project is dat de nieuwe bedrijfshal verwarmd wordt met warmte ...
Lees verder

Innovatie met warmtewinning bij nieuwbouw werf HHNK

Op Texel realiseren we de nieuwbouw van een werf met bedrijfshal voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK). Bijzonder op dit project is de toepassing van een innovatief nieuw soort wa...
Lees verder