HOME | projecten | Nieuwbouw ter uitbreiding gemeentewerf
PDF

Nieuwbouw ter uitbreiding gemeentewerf

Den Helder

Nog voor 2022 wil de gemeente Den Helder een nieuwe dataserver operationeel hebben. Daarvoor moet een Main Equipment Room – een MER-ruimte – opgetuigd worden op de gemeentewerf. K_Dekker breidt daarvoor de bestaande loodsen op de werf uit met een compleet nieuw gebouw.


Den Helder 01 december 2021 500.000 - 1.500.000 Gemeente Den Helder

Nieuwbouw ter uitbreiding gemeentewerf

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Den Helder
Architect Handzz Amstelveen
Opleverdatum 01 december 2021
Gerealiseerd
Locatie Den Helder

Tijd is de belangrijkste factor in dit nieuwbouwproject. Of beter gezegd: de tijdsdruk. Op 1 december moet het gebouw namelijk af zijn – de gemeente wil de server in januari 2022 operationeel hebben en heeft in december de inrichting van de MER-ruimte gepland. Om dat te halen moet eigenlijk alles mee zitten: leveringen, weersomstandigheden …  Aan de inzet van het team van K_Dekker zal het niet liggen, die hebben zich gecommitteerd aan de deadline van 1 december. De grond waarop de nieuwe aanbouw moet komen is inmiddels gesaneerd: de vervuilde grond is afgevoerd. De verdere werkzaamheden komen kort samengevat neer op de realisatie van een betonvloer voorzien van stalen buispalen, een stalen hoofddraagconstructie, dakisolatie, kalkzandstenen binnenwanden, buitengevelbekleding en installatie van E&W-voorzieningen.

Tijdens de bouwwerkzaamheden is de gemeentewerf ‘gewoon’ in bedrijf – ook een factor van belang voor het team van K_Dekker. Veiligheid en efficiënte logistiek lopen als een rode draad door het project. Tijdsdruk of niet: daar worden geen concessies aan gedaan.

_Nieuws over dit project

Werk aan de werf

Dat de gemeentewerf van Den Helder extra ruimte nodig had om de voertuigen droog en warm te kunnen stallen én dat de gemeente zelf een geschikte plek zocht voor de servers viel toevallig goed samen. ...
Lees verder

Gemeentewerf Ambachtsweg wordt verduurzaamd

Het gemeentegebouw aan de Ambachtsweg in Den Helder wordt de komende maanden uitgebreid en verduurzaamd tot een ‘nul-op-de-meter’-gebouw. Met isolatie, dubbelglas, een lucht-warmtepompinstallatie ...
Lees verder