HOME | projecten | Nieuwbouw bredeschool De Kersenboom
PDF

Nieuwbouw bredeschool De Kersenboom

Diemen

In Diemen heeft K_Dekker de bouw van brede school De Kersenboom gerealiseerd. Het project omvatte bouwkundige, constructieve en gebouwgebonden installatiewerkzaamheden. OIII Architecten ontwierp een karakteristiek gebouw met een ruraal karakter.


Diemen 30 juli 2018 1.500.000 - 5.000.000 Gemeente Diemen

Nieuwbouw bredeschool De Kersenboom

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Diemen
Architect OIII Architecten
Opleverdatum 30 juli 2018
Gerealiseerd
Locatie Diemen

Aan de rand van Diemen heeft K_Dekker een nieuw gebouw gerealiseerd voor bredeschool De Kersenboom. OIII Architecten heeft in het ontwerp rekening gehouden met de stedenbouwkundige eis om het pand een ruraal karakter te geven, én met de bestemming van het gebouw: onderwijs en kinderopvang. Dus ontwierpen ze bewust een compact gebouw met kap-vorm en een landelijke uitstraling en volop buitenruimte.

Integratie

Het gebouw heeft nagenoeg geen gangen, waardoor buiten de groepsruimten veel ruimte voor allerlei leer- en speelactiviteiten is. Op de begane grond zijn de ruimte van het kinderdagverblijf en de onderwijsruimten van de onderbouw aangesloten op een gemeenschappelijk leerplein. Een bewuste keuze om basisschool en kinderdagverblijf beter te integreren. Dat geldt ook voor de resterende ruimtes: door voorzieningen te delen is de school beter in staat om gepersonaliseerde leertrajecten te ondersteunen.

Er zijn fysiek gezien korte lijntjes tussen voorzieningen als kinderkeuken, technieklokaal, aula en schoolplein. Door de entree op de eerste verdieping te leggen, en de bijzondere voorzieningen te koppelen aan deze centrale ingang is een gebouw ontstaan met een dynamisch hart en beschutte leergebieden daaromheen.

Frisse school

K_Dekker heeft gebouwd conform de eisen voor Frisse Scholen klasse B: daarvoor geldt een A+++ label, waarbij de EPC minder dan 0,65 mag zijn. Aangelegde installaties zijn warmtepompen voor warmteopwekking, vloerverwarming en een elektrische boiler voor de bereiding van warm tapwater.

Het project is compleet uitgewerkt in BIM, zodat alle raakvlakken tussen de verschillende disciplines goed geanalyseerd konden worden: pure tijdwinst bij de uitvoering. Ook is een gedeelte van de installatie volledig prefab gerealiseerd: dat resulteert in een constante kwaliteit en minder overlast op en rond de bouwlocatie.

_Nieuws over dit project

Van heldere gemeenschappelijke visie naar slimme ruimtelijke organisatie

Hoewel ‘Integraal Kind Centrum’ lelijk jargon van beleidsmakers is, kunnen de gebouwen die de functie vervullen wel leuk zijn. Het is een type gebouw waarvoor altijd samenwerking tussen ve...
Lees verder

Oog in oog met de gebruiker

Een mooi gebouw neerzetten is één. Een mooi gebouw neerzetten waar de gebruiker zich ook honderd procent in kan vinden: dat lukt niet iedereen. Daarvoor moet je als bouwer namelijk oog hebben voor d...
Lees verder

Start nieuwe brede school Diemen

In de nieuwbouwwijk van gemeente Diemen wordt een nieuwe brede school gerealiseerd “De Kersenboom”. Onder toeziend oog van de kinderen van de nieuwe school werd de eerste paal met een ouderwetse h...
Lees verder