HOME | nieuws | Start nieuwe brede school Diemen

Start nieuwe brede school Diemen

Nieuwbouw bredeschool De Kersenboom

Gepubliceerd op

In de nieuwbouwwijk van gemeente Diemen wordt een nieuwe brede school gerealiseerd “De Kersenboom”. Onder toeziend oog van de kinderen van de nieuwe school werd de eerste paal met een ouderwetse heistelling geslagen. Hiermee is het officiële startschot gegeven voor de bouw van deze school.

Bouwcombinatie K_Dekker bouw & infra / De Geus Bouw realiseert in opdracht van de Gemeente Diemen de nieuwe school. Het gebouw sluit aan op de onderwijskundige visie, waarbij het bieden van diversiteit in de leeromgeving een voorwaarde is. Het gebouw heeft nagenoeg geen gangen, waardoor buiten de groepsruimten veel ruimte is voor allerhande leer- en speelfaciliteiten. Het gebouw is compact en heeft een kap vorm die een huiselijke en vriendelijke uitstraling geeft die perfect in de nieuwbouwwijk past.

Het project wordt compleet uitgewerkt in BIM, zodat alle raakvlakken tussen de disciplines goed zijn te analyseren, wat weer van toegevoegde waarde is voor de uitvoering. Zo kunnen we bijvoorbeeld een gedeelte van de installatie volledig prefab realiseren. Dit zorgt voor een hoge constante kwaliteit en vermindert de werkzaamheden, en daarmee evenredig de overlast op de bouwlocatie.

De Kersenboom wordt in juli 2018 opgeleverd.

PROJECTINFORMATIE

Nieuwbouw bredeschool De Kersenboom

Diemen

In Diemen heeft K_Dekker de bouw van brede school De Kersenboom gerealiseerd. Het project omvatte bouwkundige, constructieve en gebouwgebonden installatiewerkzaamheden. OIII Architecten ontwierp een karakteristiek gebouw met een ruraal karakter.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.