HOME | projecten | Vervangen kademuren en beschoeiing Nieuwendammersluis
PDF

Vervangen kademuren en beschoeiing Nieuwendammersluis

Amsterdam

De Nieuwendammersluis is een historische schutsluis: een provinciaal monument. Bovendien gelegen in de krappe Nieuwendammerdijk in Amsterdam-Noord. De focus lag bij dit project dan ook op de logistiek: al het werk gebeurde vanaf het water, net als de aan- en afvoer van bouwmaterialen.


Amsterdam 30 november 2017 500.000 - 1.500.000 Gemeente Amsterdam

Vervangen kademuren en beschoeiing Nieuwendammersluis

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Amsterdam
Architect Nebest BV
Opleverdatum 30 november 2017
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

De Nieuwendammersluis verbindt het water van het IJ via Zijkanaal K met het polderwater achter de dijk. De sluis heeft houten puntdeuren en wordt nog met de hand bediend. De kademuren bij deze sluis en de nabijgelegen oeverbescherming waren ernstig verzakt en toe aan restauratie. Bij deze specifieke klus moest K_Dekker veel rekening houden met de historie van de omgeving: de schutsluis zelf en het naastgelegen rijksmonument Café ’t Sluisje.

Het werk bestond uit het vervangen van betonnen en hardhouten kadeconstructies. Voor de betonnen kadeconstructies is nieuw metselwerk in kruisverband geplaatst. Vanwege de zeer beperkte ruimte voor de bouwlocatie was dit project een grote logistieke uitdaging. Alle werkzaamheden zijn daarom uitgevoerd vanaf het water om de krappe Nieuwendammerdijk te ontzien.

_Nieuws over dit project

Nieuwe kade voor historische Nieuwedammersluis in Amsterdam

De nieuwendammersluis is een historische schutsluis in de Nieuwendammerdijk in Amsterdam-Noord. De sluis heeft houten puntdeuren en wordt nog met de hand bediend. De historische sluis verbindt het wat...
Lees verder