HOME | projecten | Fundatie voor een windturbine
PDF

Fundatie voor een windturbine

Vlissingen

K_Dekker heeft in opdracht van Lagerwey de fundatie gerealiseerd voor één windturbine (L82 2_3 MW-59M), op slechts anderhalve meter van het bestaande bedrijfspand. Letterlijk een enorme precisieklus. Bouwtechnisch gezien geen uitdaging, maar door de omgevingsfactoren en de trillingsvrije bouweisen toch een redelijk veeleisend werk.


Vlissingen 07 juli 2017 0 - 500.000 Lagerwey

Fundatie voor een windturbine

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Lagerwey
Architect ABT BV
Opleverdatum 07 juli 2017
Gerealiseerd
Locatie Vlissingen

De nieuwe fundatie heeft een doorsnede van 11 meter.  Diverse HWA-leidingen moesten omgelegd worden, ook is er ruim 200 m3 grond afgegraven. Vervolgens zijn vijftien grondverdringende palen van trillingsvrij aangebracht. Sowieso is de trilling tijdens het werk continu gemeten en gemonitord.

Nog wat cijfers: er is 120 m3 beton gestort, 10,2 ton wapening aangebracht, 11 mantelbuizen van 160 mm doorsnede en 165 m lengte en is de aarding aangebracht. Rondom de nieuwe fundatie is 168 ton granulaat aangebracht en zijn asfalt- en tegelverhardingen gemaakt. Ook is de AP04-keuring uitgevoerd.

_Nieuws over dit project

De wind in de molens in Vlissingen

In Vlissingen heeft K_Dekker bouw & infra b.v. drie windturbines gerealiseerd op het terrein van logistiek dienstverlener Kloosterboer. Als de windmolens gaan draaien wekt Kloosterboer bijna 60 pr...
Lees verder

Het fundament van windenergie

Het fundament van windenergie ligt in de basis bij ons allemaal: willen we wel of niet gebruikmaken van groene energie. Deze maatschappelijke discussie is belangrijk, maar zeker zo belangrijk is het t...
Lees verder