HOME | nieuws | De wind in de molens in Vlissingen

De wind in de molens in Vlissingen

Fundatie voor een windturbine

Gepubliceerd op

In Vlissingen heeft K_Dekker bouw & infra b.v. drie windturbines gerealiseerd op het terrein van logistiek dienstverlener Kloosterboer. Als de windmolens gaan draaien wekt Kloosterboer bijna 60 procent van haar stroomverbruik op deze locatie zelf op.
De molens hebben een ashoogte van 64 meter en de spanwijdte van de wieken is 70 meter. In twee fases is de fundering van de molen met succes gestort. De eerste fase is de onderlaag van circa 110 m3 en de tweede fase is de bovenlaag van circa 114 m3.
Het terrein waar de molens worden geplaatst is een zeer uitdagende locatie. Inspirerend om te werken met complexe bouwlogistiek; de molens komen op slechts enkele meters van de bebouwing te staan. Tevens staan de windmolens op douane terrein, waardoor er strenge regels gelden.
De drie molens zijn woensdag 8 februari opgeleverd, wederom een mooi resultaat!

PROJECTINFORMATIE

Fundatie voor een windturbine

Vlissingen

K_Dekker heeft in opdracht van Lagerwey de fundatie gerealiseerd voor één windturbine (L82 2_3 MW-59M), op slechts anderhalve meter van het bestaande bedrijfspand. Letterlijk een enorme precisieklus. Bouwtechnisch gezien geen uitdaging, maar door de omgevingsfactoren en de trillingsvrije bouweisen toch een redelijk veeleisend werk.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.