HOME | PROJECTEN | REALISATIE ZES WINDTURBINEFUNDATIES MET KRAAN-OPSTELPLAATSEN WINDPARK GROETPOLDER

REALISATIE ZES WINDTURBINEFUNDATIES MET KRAAN-OPSTELPLAATSEN WINDPARK GROETPOLDER

WINKEL

PDF

Het bestaande windpark Groetpolder in Hollands Kroon wordt geherstructureerd. 12 van de 19 windmolenturbines in het park ten noordoosten van Winkel worden verwijderd. Er komen 6 nieuwe grotere turbines. De resterende 7 windmolens blijven als duidelijke aparte lijn staan. K_Dekker realiseert voor deze 6 nieuwe turbines de betonfundaties en een daarnaast gelegen kraan-opstelplaats.

 


Winkel 31 augustus 2020 1.500.000 - 5.000.000 Windmolens Groetpolder II B.V.

REALISATIE ZES WINDTURBINEFUNDATIES MET KRAAN-OPSTELPLAATSEN WINDPARK GROETPOLDER

OMZET 1.500.000 - 5.000.000
CONTRACTVORM UAV
OPDRACHTGEVER Windmolens Groetpolder II B.V.
ARCHITECT Royal Haskoning DHV
OPLEVERDATUM 31 augustus 2020
STATUS In realisatie
LOCATIE Winkel

Van de 12 oude windturbines die komen te vervallen zal K_Dekker eerst de fundaties slopen. Het puin wat vrij komt wordt ter plekke gebroken en wordt weer hergebruikt bij de aanleg van de kraan-opstelplaatsen, circulair en duurzaam bouwen staat bij dit project voorop.

In 1999 heeft K_Dekker de huidige 19 windmolenfundaties ook gerealiseerd. Zowel de opdrachtgever als het projectteam van K_Dekker van toen zijn nu bijna in dezelfde samenstelling weer aan dit project begonnen. Er is aan het begin van het project een PSU (Project Start Up) gehouden met alle betrokken partijen. Dit heeft geresulteerd dat de samenwerking onderling uitstekend verloopt.