HOME | projecten | Realisatie zes windturbinefundaties met kraan-opstelplaatsen Windpark Groetpolder
PDF

Realisatie zes windturbinefundaties met kraan-opstelplaatsen Windpark Groetpolder

Winkel

Het bestaande windpark Groetpolder in Hollands Kroon is geherstructureerd. 12 van de 19 windmolenturbines in het park ten noordoosten van Winkel zijn verwijderd. Er staan 6 nieuwe grotere turbines. De resterende 7 windmolens blijven als duidelijke aparte lijn staan. K_Dekker realiseert voor deze 6 nieuwe turbines de betonfundaties en een daarnaast gelegen kraan-opstelplaats.

 


Winkel 07 juli 2020 1.500.000 - 5.000.000 Windmolens Groetpolder II B.V.

Realisatie zes windturbinefundaties met kraan-opstelplaatsen Windpark Groetpolder

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Windmolens Groetpolder II B.V.
Architect Royal Haskoning DHV
Opleverdatum 07 juli 2020
Gerealiseerd
Locatie Winkel

Van de 12 oude windturbines die komen te vervallen heeft K_Dekker eerst de fundaties gesloopt. Het puin wat vrij komt is ter plekke gebroken en wordt weer hergebruikt bij de aanleg van de kraan-opstelplaatsen, circulair en duurzaam bouwen staat bij dit project voorop.

In 1999 heeft K_Dekker de huidige 19 windmolenfundaties ook gerealiseerd. Zowel de opdrachtgever als het projectteam van K_Dekker van toen zijn nu bijna in dezelfde samenstelling weer aan dit project begonnen. Er is aan het begin van het project een PSU (Project Start Up) gehouden met alle betrokken partijen. Dit heeft geresulteerd dat de samenwerking onderling uitstekend verloopt.

_Nieuws over dit project

Bouwbericht 2021

Ons nieuwste Bouwbericht is uit! In deze nieuwe editie nemen wij u mee in de veelzijdigheid van ons familiebedrijf. Innovatie, duurzaamheid, circulair bouwen, kleine en grote projecten, alles komt voo...
Lees verder

Aan de basis van de energietransitie

Twintig jaar geleden zat K_Dekker al in de windmolens. In de Groetpolder bij Winkel werd toen voor negentien turbines letterlijk de basis gelegd: robuuste betonnen fundaties van circa elf meter doorsn...
Lees verder