HOME | PROJECTEN | NIEUWBOUW INTEGRAAL KINDCENTRUM (IKC) OVERHOEKS

NIEUWBOUW INTEGRAAL KINDCENTRUM (IKC) OVERHOEKS

AMSTERDAM-NOORD

PDF

In opdracht van InNoord realiseert Bouwcombinatie K_Dekker – de Geus de nieuwbouw  van IKC Overhoeks in Amsterdam-Noord.


Amsterdam-Noord 31 december 2020 5.000.000 - 10.000.000 InNoord

NIEUWBOUW INTEGRAAL KINDCENTRUM (IKC) OVERHOEKS

OMZET 5.000.000 - 10.000.000
CONTRACTVORM UAV
OPDRACHTGEVER InNoord
ARCHITECT Rudy Uytenhaak partners architecten
OPLEVERDATUM 31 december 2020
STATUS In realisatie
LOCATIE Amsterdam-Noord

De nieuwe IKC zal ca. 3.800 m² groot worden. Het gebouw biedt onder andere ruimte aan een basisschool met 20 klaslokalen en bijbehorende staffuncties, een kinderdagverblijf, een peuterspeelzaal, een buitenschoolse opvang en een inpandige beweegbox (gymzaal) die buiten schooltijden ook door de buurtbewoners kan worden gebruikt. Deze randvoorwaarden zorgen voor een compact gestapeld gebouw, waarin een levendig hart verdeeld over de 4 bouwlagen binnen de IKC is voorgesteld. Een open cascadetrap verbindt hierin de verschillende onderdelen in de routing en vormt een plek waar sociale ontmoetingen tussen kinderen en leerkrachten kunnen plaatsvinden.

De tijdloze opbouw van het volume onder een dynamisch silhouet zorgt voor een karakteristiek en onderscheidend gebouw in Overhoeks dat aansluit op de in hun groene setting staande moderne bouwblokken. Daar waar de horizontale belijning van de zelfstandige blokken de straatwanden samenhang geven en de straten begeleiden, zorgt het silhouet en de accenten, zoals de sprekende entree, voor de individualiteit van een eigen herkenbaar adres.
De gevel is opgebouwd uit ‘zwevende’ gevelbanden, die als een strik om het gebouw aan de Grasweg een formeler stedelijke gevel vormen. Aan de pleinzijde opent de gevel met de hoofdentree en wordt de verticale organisatie van de school zichtbaar. Tevens wordt hier het groene en duurzame karakter van de school duidelijk in de groen begroeide dakranden. Doorlopende glasstroken tussen de metselwerk gevelbanden zorgen voor ruim daglicht in de klaslokalen en maken dat er een duidelijk onderscheid ontstaat ten opzichte van de omliggende woongebouwen.

NIEUWS OVER DIT PROJECT

Feestelijke start IKC Overhoeks!

K_Dekker bouw & infra en De Geus Bouw realiseren voor Innoord een nieuw IKC (Integraal KindCentrum) Overhoeks. Gisteren hebben de kinderen van OBS Overhoeks de eerste paal geslagen. Onder begeleid...
Lees verder