HOME | projecten | Kindcentrum Het Sterrenwerk
PDF

Kindcentrum Het Sterrenwerk

Sassenheim

Middenin een woonwijk een groot kindcentrum Рpeuterspeelzaal, basisschool, buitenschoolse opvang en gymzalen Рvan de grond af aan bouwen en kant-en-klaar opleveren vereist niet alleen een strakke logistieke planning maar ook duidelijke communicatie met de buurt. 


Sassenheim 24 januari 2024 1.500.000 - 5.000.000 Stichting Sophia Scholen
DCIM100MEDIADJI_0255.JPG
DCIM100MEDIADJI_0250.JPG
DCIM100MEDIADJI_0247.JPG

Kindcentrum Het Sterrenwerk

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Opdrachtgever Stichting Sophia Scholen
Architect ICS adviseurs
Opleverdatum 24 januari 2024
Gerealiseerd
Locatie Sassenheim

In ongeveer een jaar moet het af, het nieuwe KC Het Sterrenwerk in Sassenheim. Twee basisscholen komen erin, plus een peuterspeelzaal, de buitenschoolse opvang en gymruimtes. K_Dekker is hoofdaannemer en coördinator van alle werkzaamheden, inclusief installaties. Dat vereist een strakke communicatie. Officieel een taak voor de opdrachtgever, maar het team van K_Dekker pakt die rol ook op. Buurtbewoners ontvangen voor aanvang van het werk een brief over de werkzaamheden en de planning zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Ook tijdens het project wordt de buurt op de hoogte gehouden. Aan- en afvoerbewegingen van bouwmaterialen worden tussen 8 en 9 uur zoveel mogelijk vermeden. Vindt er toch tussen deze tijden transport plaats dan gebeurt dit onder begeleiding: in de buurt zitten een basisschool en een middelbare school waarvoor het op dat moment spitsuur is. Niemand wil ongelukken.

Optimalisaties

Het nieuwe kindcentrum zal bestaan uit twee bouwlagen met een totale bruto oppervlakte van ruim 2200 vierkante meter. In 2022 ligt de focus op het heien van 118 prefab betonnen palen en de realisatie van de fundering; in 2023 wordt gestart met de bouw. Duurzaamheid was een belangrijk aspect in het ontwerp: het pand wordt gasloos, krijgt triple glas en wanden met een hogere isolatiewaarde dan vereist. Ook de (deels) houten gevelbekleding, de houten binnenkozijnen en de bamboe binnenwandpanelen zijn aspecten van de duurzame aanpak in dit project. Daarnaast heeft K_Dekker nog optimalisaties voorgesteld op het oorspronkelijke ontwerp waardoor de totaalprijs voor de opdrachtgever lager uitvalt. Gunstig voor het budget van de schoolstichting!

Snelle doorlooptijd

K_Dekker wil de constructie zo snel mogelijk wind- en waterdicht hebben. Om de doorlooptijd te verkorten zijn delen van de werkzaamheden ‘in elkaar geschoven’: de ruwbouw en het opbouwen van de gevel vinden bijvoorbeeld tegelijkertijd plaats. Het pand wordt volledig afgewerkt opgeleverd. Wanden, vloeren, kozijnen, schilder- en stucwerk, betegeling: alles is af – de nieuwe gebruikers hoeven alleen nog maar te verhuizen. K_Dekker realiseert zelfs het nodige op maat gemaakte binnenmeubilair zoals kasten en tv-meubels. De oplevering staat gepland voor eind november 2023 zodat de scholen en bso’s na de kerstvakantie van start kunnen in het nieuwe IKC. Voor de realisatie van de buitenruimte loopt het gunningstraject nog – ook daarvoor is K_Dekker in de race.