HOME | projecten | Renovatie drinkwater pompstation Osdorp
PDF

Renovatie drinkwater pompstation Osdorp

Amsterdam

Het waterpompstation Osdorp heeft als functie om drinkwater te transporteren en te distribueren. K_Dekker heeft opdracht gekregen voor de renovatie van deze locatie met als doel dat deze locatie de komende 15 jaar geen noemenswaardig onderhoud nodig heeft.


Amsterdam 17 december 2020 0 - 500.000 GMB Services B.V. / Waternet

Renovatie drinkwater pompstation Osdorp

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever GMB Services B.V. / Waternet
Opleverdatum 17 december 2020
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

Het pompstation in Osdorp heeft een BVO van zo’n 218m2. De bestaande pompen worden verwijderd en bovenop de bestaande betonpoeren worden nieuwe poeren gestort. Het pompgebouw krijgt een extra verdieping door middel van een staalconstructie met roostervloeren. Hierop worden de nieuwe pompen en het leidingwerk aangebracht.

Daarnaast wordt er in het pompgebouw een brandwerende hoogspanningsruimte gecreëerd op dezelfde hoogte als de roostervloer. Op de betonvloer wordt een trafo geplaatst die de pompen van stroom voorziet. Voor het geheel zijn ook de engineeringswerkzaamheden onderdeel van de opdracht. Een steektrap en een spiltrap met balustraden wordt geplaatst om de kelder goed te kunnen betreden. Nadat ook het schilderwerk binnen en buiten is gedaan en de hekwerken buiten zijn vervangen, is deze locatie nagenoeg weer onderhoudsvrij voor de komende jaren! Het geheel wordt gefaseerd uitgevoerd zodat het drinkwater transport grotendeels door kan gaan.

Via onderstaande link is een artikel te lezen over o.a. de geschiedenis en deze renovatie van dit pompstation:

Vakblad Waterdruk- renovatie pompstation Osdorp

Gerelateerd project

Grootschalige bouw & infra renovatie drinkwaterzuivering Weesperkarspel

Grootschalige bouw & infra renovatie drinkwaterzuivering Weesperkarspel

Amsterdam

De gebouwen op het drinkwaterproductieterrein van Waternet in Weesperkarspel stammen uit de jaren ’70. Alle gevels, dakbedekking en dakisolatie waren dringend aan vervanging toe. Bouwtechnisch g...

_LEES MEER