HOME | projecten | Aanleg windturbinefundatie & kraanopstelplaats windpark De Rietvelden
PDF

Aanleg windturbinefundatie & kraanopstelplaats windpark De Rietvelden

‘s-Hertogenbosch

Eén project uitvoeren voor maar liefst 550 opdrachtgevers. Dat is wat K_Dekker heeft gerealiseerd door de bouw van een windturbinefundatie met kraanopstelplaats voor de Coöperatie Bossche Windmolen West (BWW). Maar liefst 550 leden zijn namelijk eigenaar van de windturbine die op de door K_Dekker gerealiseerde fundatie komt te staan. Ook het elektrotechnische deel en het ontwerp voor de fundatie en het inkoopstation waren onderdeel van de opdracht.


‘s-Hertogenbosch 01 augustus 2021 0 - 500.000 Coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West

Aanleg windturbinefundatie & kraanopstelplaats windpark De Rietvelden

Omzet 0 - 500.000
Opdrachtgever Coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West
Architect K_Dekker Bouw & infra b.v. / Windbase
Opleverdatum 01 augustus 2021
Gerealiseerd
Locatie ‘s-Hertogenbosch

Eerst zijn de heiwerkzaamheden uitgevoerd. Daarna is er zo’n 1500m3 grond ontgraven voor de bouwput van de turbine, waarvoor zon 450m3 betons nodig was. De kraanopstelplaats, waar vanaf een 1000 tons hijskraan de onderdelen van de turbine op zijn plaats zal hijsen is nog eens ca. 1000m3 grond ontgraven, waarna er zand is gestort inclusief drainagestelsel. Als toplaag is er een granulaatpakket van 0,5m dikte aangebracht. op ca 50 meter van de turbine is het inkoop station gebouwd, waarin de hoogspanning wordt omgezet naar bruikbare groene stroom.

De stroom die de leden verbruiken wordt opgewekt door de coöperatieve windmolen. Naast deze windturbine komen nog drie windturbines van een andere eigenaar. Alle vier samen vormen zij windpark De Rietvelden. De opgewekte stroom van de overige 3 turbines wordt gebruikt om de brouwerij van Heineken van groene stroom te voorzien.

Onderstaande videobeelden komen van: Bossche Windmolen West

_Nieuws over dit project

Eerste paal gelslagen voor aanleg windturbinefundatie & kraanopstelplaats windpark de rietvelden

Eén project uitvoeren voor maar liefst 550 opdrachtgevers? Dat is wat K_Dekker gaat realiseren door de bouw van een windturbinefundatie met kraanopstelplaats voor de Coöperatie Bossche Windmolen Wes...
Lees verder