HOME | nieuws | Renovatie drinkwaterproductiegebouwen Waternet, eerste locatie gereed

Renovatie drinkwaterproductiegebouwen Waternet, eerste locatie gereed

Grootschalige bouw & infra renovatie drinkwaterzuivering Weesperkarspel

Gepubliceerd op

Echt alles komt samen bij de grootschalige renovaties die we uitvoeren voor Waternet in Amsterdam en omgeving. De levensduur van de panden wordt aanzienlijk verlengd, waardoor er de komende 30 jaar geen grote onderhoudswerkzaamheden hoeven te worden uitgevoerd. Het was niet altijd eenvoudig, maar het resultaat mag er zijn! En hoe mooi is het om op zo’n prachtige locatie midden in de natuur te mogen werken?

Een strikt hygiëneprotocol, intensieve afstemming over fasering, tekeningen en planning, doorgaande bedrijfsvoering van de drinkwaterproductie en tijdelijke maatregelen om te voorkomen dat er verstoring optreedt van de drinkwaterproductie tijdens de renovatie. Dat alles staat garant voor een complex werk qua voorbereiding en uitvoering, waarbij we werden uitgedaagd onszelf op vele vlakken te overtreffen.

Voor en na
Voor en na

Begin maart heeft het projectteam van K_Dekker, Team Waternet, het laatste gerenoveerde gebouw opgeleverd op een van de locaties van Waternet in Amsterdam West. Na ruim 2 jaar, waarin ruim 10 gebouwen volledig zijn gerenoveerd, maar ook de gehele terreininrichting is vervangen, zit ons werk er daar op. De renovatie bestond globaal uit het vervangen van de daken, het vervangen of renoveren van de gevels (het vervangen van gevelbekleding, kozijnen en deuren, danwel schoonmaken en schilderen van de gevels) en het vervangen/aanpassen van gebouw gebonden installaties.

Ondertussen zijn we voor een vervolgopdracht ook al ruim een jaar bezig op twee andere locaties, met het renoveren van nog een 3-tal gebouwen en restauratiewerkzaamheden aan een aantal prachtige monumentale panden. En inmiddels wordt sinds begin dit jaar voor een tweede vervolgopdracht de renovatie van nog 3 drinkwaterproductiegebouwen op een van die locaties voorbereid, welke na de bouwvak in uitvoering gaan.

Wij zijn trots op het resultaat en danken Waternet hartelijk voor het vertrouwen in ons. Ook willen wij van deze gelegenheid gebruik maken om onze betrokken partners en leveranciers te bedanken voor hun flexibiliteit en inzet.

 

PROJECTINFORMATIE

Grootschalige bouw & infra renovatie drinkwaterzuivering Weesperkarspel

Amsterdam

De gebouwen op het drinkwaterproductieterrein van Waternet in Weesperkarspel stammen uit de jaren ’70. Alle gevels, dakbedekking en dakisolatie waren dringend aan vervanging toe. Bouwtechnisch gezien niet zo spannend. Maar werken op een drinkwaterproductielocatie dat tijdens de renovatie in bedrijf moet blijven vereist strenge hygiënemaatregelen.

NIEUWSBRIEF

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.