HOME | projecten | Nieuwbouw ultramodern Solar Lab in Petten
PDF

Nieuwbouw ultramodern Solar Lab in Petten

Petten

K_Dekker heeft in opdracht van TNO de realisatie van het Solar Lab te Petten uitgevoerd. Het ultramoderne Solar Lab is onderdeel van TNO en staat op de Energy & Health campus. Het bestaande gebouw voldeed ruimtelijk en installatietechnisch niet meer aan de eisen. K_Dekker heeft het bestaande kantoorgebouw gestript en voorzien van nieuwe daken, gevels, laboratorium en onderzoeksruimtes. Unica Building Projects realiseert de technische installaties.


Petten 18 december 2020 1.500.000 - 5.000.000 Nederlandse organisatie voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO)

Nieuwbouw ultramodern Solar Lab in Petten

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Nederlandse organisatie voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO)
Architect Royal Haskoning DHV
Opleverdatum 18 december 2020
Gerealiseerd
Locatie Petten

In 2020 is K_Dekker gestart met de demontage-werkzaamheden aan de bestaande bebouwing. Hierbij is het hele gebouw leeggehaald en de kenmerkende ronde kap verwijderd. In april is gestart met de montage van de staalconstructies voor het nieuwe trappenhuis en de nieuwe gevels en daken. Het project is eind 2020 opgeleverd, waarna TNO kon starten met het inhuizen en aansluiten van de apparatuur.

Energietransitie

De provincie Noord-Holland investeerde 14 miljoen euro in de bouw en inrichting van het ultramoderne laboratorium. De provincie levert daarmee een belangrijke bijdrage om baanbrekend onderzoek naar nieuwe toepassingen van zonne-energie in Petten mogelijk te maken. K_Dekker heeft de opdracht gekregen voor het realiseren van het Solar Lab.

Volgens de provincie is het Solar Lab van TNO EnergieTransitie belangrijk voor onderzoek naar duurzame energie en is onderdeel van de Energy & Health Campus in Petten. Onderzoekers van universiteiten krijgen de mogelijkheid hier onderzoek te laten uitvoeren. Dit kan uiteindelijk een bijdrage leveren aan versnelling van de energietransitie.