HOME | PROJECTEN | NIEUWBOUW SOLARLAB IN PETTEN

NIEUWBOUW SOLARLAB IN PETTEN

PETTEN

PDF

K_Dekker heeft opdracht gekregen van TNO voor het realiseren van het Solarlab te Petten. Het Solarlab is onderdeel van TNO en staat op de Energy & Health campus. Het bestaande gebouw voldeed ruimtelijk en installatietechnisch niet aan de eisen. K_Dekker zal het bestaande kantoorgebouw strippen en voorzien van nieuwe daken, gevels, laboratorium en onderzoeksruimtes. Unica Building Projects realiseert de technische installaties.

 


Petten 19 december 2020 1.500.000 - 5.000.000 Nederlandse Organisatie voor toepassings-natuurwet

NIEUWBOUW SOLARLAB IN PETTEN

OMZET 1.500.000 - 5.000.000
CONTRACTVORM UAV
OPDRACHTGEVER Nederlandse Organisatie voor toepassings-natuurwet
ARCHITECT Royal Haskoning DHV
OPLEVERDATUM 19 december 2020
STATUS In realisatie
LOCATIE Petten

In januari is K_Dekker gestart met de demontage-werkzaamheden aan de bestaande bebouwing. Hierbij wordt het hele gebouw leeggehaald en de kenmerkende ronde kap verwijderd. In april is gestart met de montage van de staalconstructies voor het nieuwe trappenhuis en de nieuwe gevels en daken. Naar verwachting wordt het project eind 2020 opgeleverd, waarna TNO kan starten met het inhuizen en aansluiten van de apparatuur.

Energietransitie

Provincie Noord-Holland heeft 24,4 miljoen euro vrijgemaakt om de energietransitie te versnellen. 14 miljoen euro hiervan gaat naar zonne-energielab van TNO EnergieTransitie. Hier zal onderzoek gedaan worden naar duurzame energie. K_Dekker heeft de opdracht gekregen voor het realiseren van het Solarlab.

Volgens de provincie is het Solarlab van TNO EnergieTransitie belangrijk voor onderzoek naar duurzame energie en gaat onderdeel vormen van de Energy & Health Campus in Petten. Onderzoekers van universiteiten krijgen de mogelijkheid hier onderzoek te laten uitvoeren. Dit kan uiteindelijk een bijdrage leveren aan versnelling van de energietransitie.

NIEUWS OVER DIT PROJECT

Lekker in het zonnetje (Solarlab)

Een kantoorpand transformeren tot een state-of-the-art laboratorium dat zich volledig richt op het testen van zonnepanelen. Dan struikel je over de innovatieve, zonnige kenmerken – het bouwproce...
Lees verder