HOME | projecten | Realisatie spoelwaterverwerking en monumentale renovatie
PDF

Realisatie spoelwaterverwerking en monumentale renovatie

Katwijk

Een nieuwe spoelwaterinstallatie in Katwijk aanleggen terwijl de oude in gebruik blijft. En bovendien met behoud van monumentale aspecten van het huidige gebouw. Dat, de strenge hygiëne-eisen en de ligging in een natuurgebied maken dit tot een uniek project.


Katwijk 19 oktober 2022 5.000.000 - 10.000.000 Dunea Duin & Water

Realisatie spoelwaterverwerking en monumentale renovatie

Omzet 5.000.000 - 10.000.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever Dunea Duin & Water
Architect Witteveen + Bos
Opleverdatum 19 oktober 2022
In realisatie
Locatie Katwijk

De verouderde spoelwaterinstallatie moet plaatsmaken voor een nieuwe en efficiëntere installatie met een hogere productiecapaciteit bovendien. Ook wil Dunea Duin & Water het zuiveringsproces herzien door het slib anders te verwerken om zo de milieubelasting te reduceren. Kortom, een gevarieerd project met verschillende invalshoeken waarbij hygiëne een cruciaal aspect is. De ervaring die K_Dekker heeft opgedaan bij andere drinkwaterproductiebedrijven komt erg goed van pas.

In Katwijk bouwt K_Dekker een nieuwe spoelwaterinstallatie met een nieuwe bergingsbuffer. Deze installatie vervangt de huidige, verouderde spoelwaterverwerking. Ook realiseert K_Dekker een nieuwe zuiveringsstap met filterketels en een UV-installatie in het monumentale voorfiltergebouw. Dit gebouw wordt tegelijkertijd ook gerenoveerd. Verder bestaat het werk onder meer uit de realisatie van een verbeterde slibopslag, een wasvoorziening voor transportmaterieel, aanpassing van twee bestaande buffer/bezinkers en de drooglegging van de spoelplas, inclusief de verwijdering van installatieonderdelen.

 

vóór renovatie
vóór renovatie
vóór renovatie
vóór renovatie