HOME | projecten | Realisatie spoelwaterverwerking en monumentale renovatie
PDF

Realisatie spoelwaterverwerking en monumentale renovatie

Katwijk

Een nieuwe spoelwaterinstallatie in Katwijk aanleggen terwijl de oude in gebruik blijft. En bovendien met behoud van monumentale aspecten van het huidige gebouw. Dat, de strenge hygiëne-eisen en de ligging in een natuurgebied maakten dit tot een uniek project.


Katwijk 28 november 2022 5.000.000 - 10.000.000 Dunea Duin & Water

Realisatie spoelwaterverwerking en monumentale renovatie

Omzet 5.000.000 - 10.000.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Dunea Duin & Water
Architect Witteveen + Bos
Opleverdatum 28 november 2022
Gerealiseerd
Locatie Katwijk

De verouderde spoelwaterinstallatie moest plaatsmaken voor een nieuwe en efficiëntere installatie met een hogere productiecapaciteit bovendien. Ook wil Dunea Duin & Water het zuiveringsproces herzien door het slib anders te verwerken om zo de milieubelasting te reduceren. Kortom, een gevarieerd project met verschillende invalshoeken waarbij hygiëne een cruciaal aspect was. De ervaring die K_Dekker heeft opgedaan bij andere drinkwaterproductiebedrijven kwam hier dus erg goed van pas.

In Katwijk bouwde K_Dekker een nieuwe spoelwaterinstallatie met een nieuwe bergingsbuffer. Deze installatie vervangt de huidige, verouderde spoelwaterverwerking. Ook realiseert K_Dekker een nieuwe zuiveringsstap met filterketels en een UV-installatie in het monumentale voorfiltergebouw. Dit monumentale gebouw werd tegelijkertijd ook gerenoveerd. Verder bestond het werk onder meer uit de realisatie van een verbeterde slibopslag, een wasvoorziening voor transportmaterieel, aanpassing van twee bestaande bufferbezinkers en de drooglegging van de spoelplas, inclusief de verwijdering van installatieonderdelen.

 

vóór renovatie
vóór renovatie
vóór renovatie
vóór renovatie