HOME | projecten | _KLEINBOUW | Meer kleedruimte in fabriek Pepsico
PDF

Meer kleedruimte in fabriek Pepsico

Broek op Langedijk

Om het groeiend aantal medewerkers van Pepsico – de fabrikant van Lay’s Chips in Langedijk – voldoende en goede omkleedruimte te bieden moet de vloeroppervlakte van de huidige kleedruimtes worden verdubbeld. Tijdens die uitbreidingswerkzaamheden gaat de chipsproductie gewoon door. Een factor om rekening mee te houden.


Broek op Langedijk 01 december 2022 500.000 - 1.500.000 PepsiCo Nederland B.V.

Meer kleedruimte in fabriek Pepsico

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever PepsiCo Nederland B.V.
Architect Dekker bouwbegeleiding & advies
Opleverdatum 01 december 2022
Gerealiseerd
Locatie Broek op Langedijk

Niet alleen blijft de fabriek van Lay’s chips tijdens het werk volledig in bedrijf, ook de bereikbaarheid van het complex mag geen hinder ondervinden van de bouwwerkzaamheden. Daarbovenop komt nog de hygiënefactor: de complete werklocatie moest worden afgeschermd om de voedselproductie niet in de weg te zitten. K_Dekker coördineert alle werkzaamheden in dit project, ook die van derden en stemt continu met het management van Pepsico af wat er op de planning staat.

Veiligheid en hygiëne

Voordat K_Dekker kon starten met de daadwerkelijke realisatie van de nieuwe kleedkamers moesten er eerst heel wat voorbereidingen getroffen worden. Allereerst is er een tijdelijke kleedruimte gecreëerd. Daarna kon de werklocatie in zijn geheel worden afgeschermd. De fabriek kon zo in bedrijf blijven. Vervolgens zijn de bestaande gevels, corridor, alle inpandige installaties en afwerkingen verwijderd. Omdat de grond gesaneerd moest worden, heeft het team van K_Dekker de vloer gesloopt, alle bestaande kabels, leidingen en rioolbuizen verwijderd en het terrein in zijn geheel ontgraven. Vervolgens zijn er nieuwe PVC rioolbuizen gelegd en is er een nieuwe fundering gerealiseerd met stalen buispalen en kanaalplaten. Daarna is de staalconstructie geplaatst waartegen de kalkzandstenen binnenwanden zijn gezet. De buitenwanden zijn gemetseld. De complete constructie is 60 minuten brandwerend – veiligheid is net als hygiëne een sleutelbegrip in de voedselindustrie.

Alle coördinatie

K_Dekker coördineert in dit multidisciplinaire project ook alle benodigde E- en W-werkzaamheden en stemt met de installateur dat werk en de planning af. Van binnen heeft K_Dekker wanden, plafond en vloeren compleet afgewerkt: gestuukt, betegeld en geschilderd. De vloer is een zogenaamde troffelvloer die geschikt is voor industrie en natte ruimtes. In totaal beslaan de kleedruimtes nu een oppervlakte van 772 vierkante meter – een verdubbeling ten opzichte van de eerdere situatie. Op het dak van de nieuwe kleedruimte is ten slotte nog een daktuin gemaakt. Het constructieve opbouwwerk is gestart in april; de afronding – inclusief het werk van derden – staat gepland voor november 2022.