HOME | PROJECTEN | VERBOUW/RENOVATIE MONUMENTAAL PAND CENTRUM AMSTERDAM

VERBOUW/RENOVATIE MONUMENTAAL PAND CENTRUM AMSTERDAM

AMSTERDAM

PDF

In de oude binnenstad van Amsterdam heeft K_Dekker gefaseerd de voormalige fotovakschool gerenoveerd. De ruimtes worden omgebouwd tot luxe kantoorvilla’s. De renovatie van dit monumentale pand uit 1881 beslaat ruim 1000m2 verdeeld over vier verdiepingen met groot dakterras en was vooral logistiek een uitdagend project. Niet alleen door de locatie van het pand waar een bouwplaats of het opstellen van materieel op straat niet mogelijk was, maar ook omdat er veel raakvlakken waren met het ondergelegen restaurant Pasta e Basta.


Amsterdam 16 september 2021 500.000 - 1.500.000 Group Aaron

VERBOUW/RENOVATIE MONUMENTAAL PAND CENTRUM AMSTERDAM

OMZET 500.000 - 1.500.000
CONTRACTVORM Bouwteam
OPDRACHTGEVER Group Aaron
ARCHITECT Exterieur – ZZPD Architecten Interieur – Heyligers Design + Projects
OPLEVERDATUM 16 september 2021
STATUS Gerealiseerd
LOCATIE Amsterdam

Bij het pand aan de Nieuwe Spiegelstraat 8-10 is in de 1e fase eerst nr. 8 (inpandige restaurant) gescheiden van nr.10 (kantoorgedeelte). De installaties zijn gescheiden en de brandscheidingen zijn op orde gemaakt. Hierna heeft het restaurant minimale overlast van de overige werkzaamheden ondervonden. Gelijktijdig is ook fase 2 van start gegaan. In deze fase zijn diverse constructieve ingrepen verricht,  zoals het slopen van de dragende metselwerk wanden t.b.v. de nieuwe indelingen, het inbrengen van nieuwe stalen constructies en het versterken van de bestaande houten kapconstructie. Al het verticaal transport is inpandig middels kettingtakels en een bouwlift getransporteerd. Dit omdat er op de drukke Nieuwe Spiegelstraat geen kranen geplaatst mochten worden.

In de 3e fase zijn de monumentale daken en gevels gerestaureerd, waarbij echt vakwerk is toegepast. Het houtrot en schilderwerk van de bestaande kozijnen en boeidelen zijn hersteld, het gevel-stucwerk, metselwerk en de hardstenen ornamenten zijn gerestaureerd. Ook de beglazing is vervangen, waaronder monumentaal glas, glas-in-lood en isolerende beglazing. Al het zink is vervangen en in het pannendak zijn diverse dakramen toegevoegd. De platte daken zijn geïsoleerd met nieuwe dakbedekking en op het hoge dak zijn PV-Panelen geplaatst. Verder is in het hoge dak een inpandige technische ruimte gerealiseerd zodat de luchtbehandelingskasten die normaal gesproken op het dak komen te staan geen afbreuk doen aan het monumentale karakter van het pand.

Het pand is casco opgeleverd, zodat een toekomstige huurder zelf de afbouw naar wens kan realiseren.