HOME | PROJECTEN | VERBOUW/RENOVATIE MONUMENTAAL PAND CENTRUM AMSTERDAM

VERBOUW/RENOVATIE MONUMENTAAL PAND CENTRUM AMSTERDAM

AMSTERDAM

PDF

In de oude binnenstad van Amsterdam renoveert K_Dekker gefaseerd de voormalige fotovakschool tot luxe kantoorvilla’s. de renovatie van dit monumentale pand uit 1881 beslaat ruim 1000m2 verdeeld over vier verdiepingen met groot dakterras en is vooral logistiek een uitdagend project. Niet alleen door de locatie van het pand, maar ook doordat het ondergelegen restaurant Pasta e Basta tijdens de verbouw openblijft. 

 


Amsterdam 0 - 500.000 Group Aaron

VERBOUW/RENOVATIE MONUMENTAAL PAND CENTRUM AMSTERDAM

OMZET 0 - 500.000
CONTRACTVORM Bouwteam
OPDRACHTGEVER Group Aaron
ARCHITECT Exterieur – ZZPD Architecten Interieur – Heyligers Design + Projects
STATUS In realisatie
LOCATIE Amsterdam

Bij het pand aan de Nieuwe Spiegelstraat 8-10 wordt in fase 1 allereerst nr. 8 (restaurant) gescheiden van nr.10 (project) De installaties worden gescheiden en de brandscheidingen op orde gemaakt. Hierna zal het restaurant minimale overlast van de overige werkzaamheden ondervinden. Gelijktijdig is ook fase 2 direct gestart. In deze fase worden constructieve ingrepen verricht, zoals het slopen van de dragende metselwerk wanden, het inbrengen van nieuw staal en het verzwaren van de houten kapconstructie. Hiermee voldoet het pand weer aan de eisen van deze tijd.

De metselwerk wanden worden handmatig gesloopt en het puin wordt in big-bags inpandig af gehesen waarna dit wordt afgevoerd. Begin 2021 wordt het pand in de steigers gezet en start fase 3: het renoveren van de monumentale daken en gevels.