HOME | projecten | Groot onderhoud Brug Gelderse Hout
PDF

Groot onderhoud Brug Gelderse Hout

Lelystad

In opdracht van de gemeente Lelystad heeft K_Dekker bouw & infra groot onderhoud gepleegd aan de Brug Gelderse Hout.


Lelystad 17 november 2020 0 - 500.000 Gemeente Lelystad

Groot onderhoud Brug Gelderse Hout

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Lelystad
Architect Ingenieursbureau Westenberg B.V.
Opleverdatum 17 november 2020
Gerealiseerd
Locatie Lelystad

De Geldersebrug is een houten tuibrug gelegen in het Gelderse Hout te Lelystad. De brug die 40 jaar oud is, is opgebouwd vanaf vier betonnen steunpunten. Op de tussensteunpunten zijn houten pylonen aanwezig waaraan de tuiconstructie is bevestigd.

Naar aanleiding van een technische inspectie die de gemeente Lelystad heeft laten uitvoeren zijn er diversen schades en gebreken geconstateerd die hersteld of vervangen dienden te worden.

Het bestaande houten brugdek is vervangen door glasvezelversterkte kunststof brugdekdelen. De houtconstructies die gedeeltelijk waren aangetast, zoals de hoofdliggers van de brug, zijn in het werk constructief hersteld. De houten leuningen van de brug zijn vervangen. Al het staalwerk aan de brug, zoals de windverbanden en trekstangen van de tuien zijn opnieuw geconserveerd. De verhardingen aan beide zijdes van het brugdek zijn weer netjes hersteld.

Er kan weer veilig gebruik gemaakt worden van de brug om in het achtergelegen bos van Staatsbosbeheer te wandelen of te sporten.