HOME | projecten | _BOUW | Nieuwbouw ondergrondse 2-laagse parkeergarage
PDF

Nieuwbouw ondergrondse 2-laagse parkeergarage

Purmerend

Wat doe je als er behoefte is aan parkeerruimte, maar de beschikbare ruimte blijkt beperkt? Een vraag die bij gemeente Purmerend is omgevormd tot een opdracht, waarbij een ondergrondse parkeergarage de oplossing bleek. K_Dekker heeft deze opdracht gegund gekregen en heeft getekend voor zowel het ontwerp als de bouw van de garage.


Purmerend 31 oktober 2023 > 10.000.000 Gemeente Purmerend

Nieuwbouw ondergrondse 2-laagse parkeergarage

Omzet > 10.000.000
Contractvorm D&C
Opdrachtgever Gemeente Purmerend
Architect Arcadis
Opleverdatum 31 oktober 2023
In realisatie
Locatie Purmerend

Vlak naast het stadhuis, onder het stadhuisplein gaat K_Dekker een 2-laagse parkeergarage bouwen, die ruimte geeft aan 305 auto’s. Bovenop de garage komt een parkachtig groen stadsplein. De nieuwe garage wordt een kwalitatief goede plek met maximale daglichtinval en een ruime opzet voor de parkeervakken. Deze garage voegt een groot aantal parkeerplekken toe op loopafstand van de binnenstad. De bereikbaarheid en leefbaarheid van Purmerend wordt dus ook aanzienlijk vergroot met de komst van de stadsgarage.

Veilige ruimte

Het ontwerp van de garage laat zien dat de garage nergens doodlopend zal zijn. Het heeft brede rij- en hellingbanen en beide verdiepingen worden hetzelfde ingericht. De ingangen, trap- en liftruimtes worden transparant en herkenbaar. Het doel hiervan is bezoekers een veilig gevoel te geven bij het betreden van de garage.

Omgeving

Een belangrijke eis van de gemeente Purmerend is het omgevingsmanagement. In de directe nabijheid van het project zijn veel verschillende stakeholders gevestigd, zoals omwonenden, winkels, een woonzorgcentrum een poppodium en natuurlijk het stadhuis zelf. De omgeving staat niet te wachten op de bouw van de garage. Zij zijn bang voor slechte bereikbaarheid, schade en overlast. K_Dekker staat bekend als Bewuste Bouwer en heeft ook hiervoor een duidelijk een maatgevend (communicatie)plan opgezet. Bewoners en andere stakeholders worden proactief ingelicht over eventuele te verwachten overlast.

 

_Blijf op de hoogte

_Nieuws over dit project

Save the date! Dag van de bouw op 18 juni

Voor in de agenda of op de kalender! Tijdens de Dag van de Bouw stellen wij twee bijzondere projecten open voor publiek. Een unieke kans deze mooie werken eens van dichtbij te kunnen bekijken! ...
Lees verder

Hoogste resultaat audit Bewuste Bouwers ooit!

Een 8,5 voor de audit van Bewuste Bouwers, dát verdient een traktatie! De audit bij project “nieuwbouw ondergrondse parkeergarage Purmerend’ heeft hiermee de hoogste score ooit behaald e...
Lees verder

Sinterklaasactie voor alle buren van projecten

De spanning op de werkvloer voor het Sinterklaas weekend begint te stijgen, iedereen is benieuwd of zij lief zijn geweest en ook nog iets van de lieve Sint krijgen. Op vele projecten van K_Dekker h...
Lees verder

_Vraag, nieuwsbrief of berichtgeving?

Stel gewoon een vraag middels het formulier hieronder. Of vink ook de checkbox aan genaamd omgevingsberichten dan wordt u automatisch op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen maar ook van eventuele overlast die u in de buurt van dit project kunt verwachten. Handig toch!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.