HOME | projecten | Verbouwing opleidingscentrum GVB
PDF

Verbouwing opleidingscentrum GVB

Amsterdam

Een pand met voormalige dienstwoningen van GVB-medewerkers is door K_Dekker kleinbouw omgebouwd tot een modern opleidingscentrum voor trambestuurders van het GVB. Vakmanschap stond centraal; veel originele details zijn behouden bij de verbouwing.


Amsterdam 02 februari 2018 0 - 500.000 GVB

Verbouwing opleidingscentrum GVB

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Bouwteam
Opdrachtgever GVB
Opleverdatum 02 februari 2018
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

Omdat het GVB nog niet beschikte over een locatie voor de opleiding en bijscholing van zijn trambestuurders, werd besloten om een pand met voormalige dienstwoningen aan de Havenstraat om te bouwen tot opleidingscentrum.

Grondige renovatie

Het pand telt vier verdiepingen. Op de begane grond zit de bedrijfskantine, de cursusruimtes moesten komen op de eerste, tweede en derde verdieping. Vakmanschap, creativiteit en ambachtelijk timmerwerk waren sleutelwoorden bij deze uitdagende verbouwing. De sterk verouderde dienstwoningen zijn door de mensen van K_Dekker kleinbouw grondig gerenoveerd. Veel oude details zijn behouden gebleven: de spanten in de kap van het pand en de schuiframen zijn in originele staat hersteld. Mooi bij deze opdracht was dat de vakmensen actief mee konden denken met de opdrachtgever over mooie oplossingen. Vakmanschap stond echt op één.

Strakke planning

Extra uitdagend was de bereikbaarheid: de locatie was lastig bereikbaar, ook door een opengebroken weg vlakbij, en er was geen opslagruimte. Voor de levering van het materiaal is een scherpe planning gemaakt. In totaal is er drie keer materiaal geleverd, wat ook nog eens met de hijskraan omhoog moest omdat er vanaf de eerste verdieping werd gewerkt. Vakwerk in het kwadraat, kortom.