HOME | projecten | Revitalisatie wijkcentrum De Bolder
PDF

Revitalisatie wijkcentrum De Bolder

Amstelveen

Wijkcentrum De Bolder in Amstelveen voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen. Daarom is het gehele pand tot aan het beton casco gesloopt en vanaf daar weer helemaal opnieuw geïsoleerd, opgebouwd en ingericht.

 


Amstelveen 17 maart 2017 500.000 - 1.500.000 Gemeente Amstelveen

Revitalisatie wijkcentrum De Bolder

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Gemeente Amstelveen
Architect KOBS Interieurarchitectuur
Opleverdatum 17 maart 2017
Gerealiseerd
Locatie Amstelveen

K_Dekker heeft het Amstelveense wijkcentrum De Bolder compleet gerevitaliseerd. Zelfs aan de vleermuizen is gedacht! Het 1200m2 grote pand uit 1974 telt vier verdiepingen. Om echt duurzaam te revitaliseren is het complete pand tot aan het beton casco gesloopt en vanaf dat punt weer helemaal opnieuw geïsoleerd, opgebouwd en ingericht. Alles is nieuw: vloeren, kozijnen, stucwerk, plafonds, tegelwerk en installaties. Ook de inrichting is aangepakt. In het wijkcentrum zijn nu een bewegingsruimte, leslokalen, een atelier, bar en restaurant, kantoor en een aantal multifunctionele ruimtes.

Vleermuizen

Ook de buitenzijde is grondig opgeknapt. Tijdens het sloopwerk werden er vleermuizen ontdekt in de spouwmuur. K_Dekker kleinbouw heeft na het broedseizoen vleermuizenkokers in het buitengevel isolatiesysteem verwerkt, zodat de vleermuizen gebruik kunnen blijven maken van hun warme winterverblijf.

Verder is de buitenkant van het pand geïsoleerd en opnieuw afgewerkt met een Sto isoned gevelisolatiesysteem. Last but not least: het centrum is voorzien van nieuwe dakbedekking en dakopstanden en de gevel is betimmerd met een duurzame, onderhoudsvrije cembrit vezelcementplaat in een opvallende kleur.