HOME | projecten | Verbouw Abbey Road Studio’s
PDF

Verbouw Abbey Road Studio’s

Amsterdam

Bij Abbey Road Studio in de Q factory in Amsterdam draait het helemaal om geluid. Goede akoestiek en optimale geluidsisolatie zijn cruciaal. Een muziekstudio realiseren is dus precisiewerk. En in dit geval een logistieke puzzel omdat het een inpandige ruimte was in een gebouw waarin gewoon doorgewerkt werd.


Amsterdam 23 september 2016 0 - 500.000 Abbey Road Institute Amsterdam

Verbouw Abbey Road Studio’s

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Abbey Road Institute Amsterdam
Opleverdatum 23 september 2016
Gerealiseerd
Locatie Amsterdam

De muziekproductieschool van de legendarische studio wilde een zesde locatie openen in de Q factory in Amsterdam. K_Dekker kleinbouw heeft de muziekstudio gerealiseerd in opdracht van Abbey Road Institute Amsterdam. Een bijzonder project vanwege de hoge geluidseisen.

Ruimte in ruimte

De basis van het pand was een casco ruimte waarin een geheel opzichzelfstaande ruimte is gemaakt met vrijdragende vloeren, wanden en plafonds. Daarna kwam het aan op zorgvuldig isoleren. Het isolatiewerk is niet alleen terug te vinden in de wanden maar bijvoorbeeld ook in de kozijnen. Hier is speciaal glas gebruikt van 15 mm dik dat onder een schuine hoek geplaatst is.

K_Dekker heeft akoestische systeemplafonds gemonteerd en uiteraard is er veel aandacht besteed aan de geluidsdichte aansluitingen van wanden, kozijnen en deuren. Een verkeerd geplaatst schroefje kan al een geluidsprobleem veroorzaken! Die precisie was dus al een cruciaal aandachtspunt tijdens de ruwbouwfase. Voordat het werk opgeleverd werd zijn er geluidsmetingen uitgevoerd – met goed resultaat.

Gerelateerd project

Herbestemming muziekcentrum tot Q-Factory Hotel

Herbestemming muziekcentrum tot Q-Factory Hotel

Amsterdam

Een groot muziekcentrum ombouwen tot hotel en daarbij een deel van de functionaliteit van het oorspronkelijke gebouw intact laten: dat was in het kort de opdracht voor K_Dekker bij de herbestemming va...

_LEES MEER