HOME | projecten | _KLEINBOUW | Nieuwbouw duin & bos villa
PDF

Nieuwbouw duin & bos villa

Aerdenhout

Midden in het bos en in de duinen van Aerdenhout heeft K_Dekker kleinbouw een moderne villa gerealiseerd. De uitstraling is strak; de constructie bestaat voornamelijk uit beton en grote glazen puien. De woning is vrijwel geheel afgewerkt met stucwerk.


Aerdenhout 01 juli 2018 500.000 - 1.500.000 Particulier

Nieuwbouw duin & bos villa

Omzet 500.000 - 1.500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever Particulier
Architect JoustraReid Architecten
Opleverdatum 01 juli 2018
Gerealiseerd
Locatie Aerdenhout

Naar het ontwerp van JoustraReid Architecten heeft K_Dekker kleinbouw een moderne villa in de duinen van Aerdenhout gebouwd. Specialistisch werk! Het ontwerp van de woning volgt de loop van het duin, waardoor er op de begane grond en in de dakniveaus hoogteverschillen zijn. Ook de bijzondere betonconstructie heeft gevraagd om een slimme en zeer precieze aanpak.

Zwevend beton

De constructie van de villa is grotendeels van beton. Doordat er grote, glazen schuifpuien in de woonkamer en keuken zijn geplaatst, waar het glas over verschillende hoeken doorloopt, zijn er ‘zwevende’ betonwanden boven de schuifpuien gemaakt. Die betonwanden zijn aan de bovengelegen vloeren vast gestort, waaronder de kozijnen zijn gemaakt die weer zijn weggewerkt in het plafond en de vloer. Dat geeft maar weinig ruimte voor speling in de maatvoering.

De uitvoering van de betonconstructie is uitgedacht en gemaakt samen met de afdeling betonbouw van K_Dekker Рeen mooi staaltje integrale samenwerking. De villa is grotendeels afgewerkt met stucwerk en een klein gedeelte met fraké hout. De kozijnen zijn van aluminium.