HOME | projecten | _KLEINBOUW | Hygiënesluizen Friesland Campina Cheese fabriek
PDF

Hygiënesluizen Friesland Campina Cheese fabriek

Lutjewinkel

Waar voedsel wordt geproduceerd, geldt een streng hygiëneprotocol. Ook bij de kaasfabriek van Friesland Campina in Lutjewinkel. Als je in zo’n omgeving de hygiënesluizen mag aanleggen, dan is dat een kwestie van vertrouwen in het kwadraat.


Lutjewinkel 17 juni 2016 0 - 500.000 FrieslandCampina Cheese & Butter B.V.

Hygiënesluizen Friesland Campina Cheese fabriek

Omzet 0 - 500.000
Contractvorm Array
Opdrachtgever FrieslandCampina Cheese & Butter B.V.
Opleverdatum 17 juni 2016
Gerealiseerd
Locatie Lutjewinkel

De twee bestaande hygiënesluizen in de Campina Cheese fabriek in Lutjewinkel moesten iets worden vergroot, de wanden opnieuw betegeld, het bestaande leidingwerk aangepast en er moest een nieuw systeemplafond komen. Ook de bestaande desinfectiekuip in de vloer moest worden dichtgestort en opnieuw betegeld. K_Dekker kleinbouw voerde deze werkzaamheden in twee fases uit, om het productieproces in de kaasfabriek niet te verstoren.

Kennis van zaken

Tijdens de werkzaamheden is het van groot belang dat K_Dekker rekening houdt met de zuivelproductie in de kaasfabriek. Daarvoor worden in goed overleg met de opdrachtgever en de medewerkers alle benodigde veiligheidsmaatregelen getroffen. Dankzij de ervaring van K_Dekker kleinbouw met de eisen bij Friesland Campina én omdat de medewerkers op locatie beschikken over de kennis van Foodsafe en certificaten, zoals HACPP (risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen) loopt dat proces op rolletjes.

Een mooie keet

K_Dekker komt al jaren bij Friesland Campina in Lutjewinkel. Zo verbouwden ze de oude chauffeurskeet tot een moderne en frisse sanitaire ruimte met hangtoiletten en een douche. Voor de chauffeurs maakten ze een nieuwe kantine.

In 2014 bouwde K_Dekker kleinbouw een nieuw stremsellokaal en twee heftruckruimtes. Ook voerden we diverse onderhoudswerkzaamheden uit. Het jaar erop realiseerde K_Dekker onder begeleiding van advies- en ingenieursbureau Het4Kant de nieuwbouw van een tankplaat en tanklokaal: een uitbreiding van de bestaande opslagtanks bij de fabriek. De prefab ronde bekistingsmallen zijn gemaakt in de eigen timmerwerkplaats in Krabbendam en met een eigen vrachtwagen naar Lutjewinkel getransporteerd.

Bij al het werk in deze kaasfabriek worden de voorschriften van Friesland Campina streng nageleefd door de mensen van K_Dekker kleinbouw.