HOME | projecten | _KLEINBOUW | Hygiënische wandconstructie en aanleg betonvloer Petfood fabriek
PDF

Hygiënische wandconstructie en aanleg betonvloer Petfood fabriek

Heerhugowaard

Waar voedsel wordt geproduceerd, geldt een streng hygiëneprotocol. Ook bij de productie van dierenvoeding in de Petfood fabriek in Heerhugowaard gelden deze strenge regels. Als je in zo’n omgeving projecten mag uitvoeren, komt daar naast de “normale” werkzaamheden, aardig wat verantwoordelijkheid bij kijken…


Heerhugowaard 31 oktober 2019 0 - 500.000 Teeling Petfood Heerhugowaard

Hygiënische wandconstructie en aanleg betonvloer Petfood fabriek

Omzet 0 - 500.000
Opdrachtgever Teeling Petfood Heerhugowaard
Opleverdatum 31 oktober 2019
Gerealiseerd
Locatie Heerhugowaard

De gevels in de fabriek waren van kalkzandsteen. Tegen deze wand komt een nieuwe productielijn die tijdens productie nat kan worden en goed gereinigd moet kunnen worden, dus daar moest een oplossing voor komen.

De vaklieden van K_Dekker kleinbouw hebben snel een plan moeten opzetten hoe zij dit aan gingen pakken, de nieuwe productielijn was immers al afgeroepen. Op de bestaande gevels van kalkzandsteen hebben zij hygiënische beplating verlijmd welke tegen een spatje kan en makkelijk gereinigd kan worden. Om de productielijn op zijn plaats te laten passen hebben de mannen ook een nieuwe betonvloer gestort, waarin de productielijn precies pas geplaatst kan worden.

Kennis van zaken

Tijdens de werkzaamheden is het van groot belang dat K_Dekker rekening houdt met de voedselproductie in de fabriek. Daarvoor worden in goed overleg met de opdrachtgever en de medewerkers alle benodigde (veiligheids-)maatregelen getroffen. Dankzij de ervaring van K_Dekker kleinbouw met de eisen bij andere fabrieken én omdat de medewerkers op locatie beschikken over de kennis van Foodsafe en certificaten, zoals HACPP (risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen) loopt dat proces op rolletjes.

Bij al het werk in deze petfood fabriek worden de voorschriften van Teeling streng nageleefd door de mensen van K_Dekker kleinbouw.