HOME | projecten | _INFRA | Herinrichting Topaasweg en rangeerterrein HVC
PDF

Herinrichting Topaasweg en rangeerterrein HVC

Alkmaar

Dat het herinrichten van wegen en terreinen ook steeds duurzamer kan, laten we wel zien bij HVC Alkmaar. Hier zijn we bezig met de herinrichting van het rangeerterrein en de Topaasweg -de toegangsweg naar de entree van de afvalverbrandingscentrale. Dit project is aangenomen op basis van EMVI en de toepassing van hergebruik van materialen.


Alkmaar 01 december 2022 1.500.000 - 5.000.000 HVC groep

Herinrichting Topaasweg en rangeerterrein HVC

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm RAW
Opdrachtgever HVC groep
Opleverdatum 01 december 2022
Gerealiseerd
Locatie Alkmaar

K_Dekker bedacht een oplossing waarbij het nieuwe rangeerterrein voor de vuilstortwagens kon worden gerealiseerd met lokaal vrijkomende industrieplaten. De kwalitatief nog goede platen bleken prima geschikt voor een tweede leven en brachten HVC een nieuw rangeerterrein waarvoor geen productie en transport van nieuwe platen benodigd was. Naast dat de oplossing duurzaam is waren de platen ook nog eens direct beschikbaar, wat resulteerde in een versnelde oplevering.

Op het terrein van HVC realiseren we een logegebouw van 85m2 met brandvertragende gevel van 60 minuten. Daarnaast leggen we de fundering voor vier, nog te realiseren weegbruggen. De Topaasweg is de hoofdweg die leidt naar de entree van HVC Alkmaar. Deze weg is wel aan een opknapbeurt toe. We vervangen het riool, de openbare verlichting, de naastgelegen hekwerken en het asfalt wordt vernieuwd.

Al deze werkzaamheden samen, maken het een prachtig multidisciplinair project met mooie uitdagingen zoals het circulair toepassen van materialen, maar ook de bouwlogistiek moet op orde zijn: de bedrijfsvoering op de afvalcentrale gaat immers ook door. Goede communicatie en slimme planning zijn de sleutel om dit tot een succes te maken.