HOME | projecten | Verbouw Daltonbasisschool De Horizon
PDF

Verbouw Daltonbasisschool De Horizon

Amsterdam

K_Dekker is gestart met de verbouwing van Daltonbasisschool De Horizon en kinderopvang met speellokaal aan de Brenner in Amsterdam. Deze school is in de jaren 90 gebouwd volgens het “schoolwoningen’ concept. De verwachtte situatie is niet uitgekomen en er is besloten om het gebouw als school te blijven gebruiken.


Amsterdam 23 februari 2023 1.500.000 - 5.000.000 Stichting Westelijke Tuinsteden

Verbouw Daltonbasisschool De Horizon

Omzet 1.500.000 - 5.000.000
Contractvorm UAV
Opdrachtgever Stichting Westelijke Tuinsteden
Opleverdatum 23 februari 2023
In realisatie
Locatie Amsterdam
Verduurzaming

Het gebouw wordt verduurzaamt, zo wordt er nieuwe dakbedekking en worden er nieuwe warmtebronnen (aardwarmte) geplaatst. Een groot deel van de binnenkant van het gebouw wordt leeggehaald en bijna alle wanden worden vervangen. Er worden staalconstructies geplaatst (incl. brandwerende bekleding) t.b.v. nieuwe tussenvloeren. Het hele gebouw wordt veel lichter en transparanter, en aan de binnenkant wordt veel glas en hout gebruikt.

Beglazing in de gevelkozijnen wordt vervangen, net als de beglazing in de lichtstraten op het dak. Er wordt een nieuwe liftinstallatie geplaatst, schilderwerk aan de binnen- en buitenkant wordt uitgevoerd, zonwering wordt geplaatst en ook het sanitair in het gebouw wordt vervangen. Het gebouw is straks weer volledig opgefrist. De (sloopwerk)werkzaamheden zijn gestart in februari 2023, en de oplevering staat gepland voor q4 2023.